Dzięki majkel !! Teraz rozumie o co chodzi [mniej więcej ;) ]
Wiesz, jakoś nie mam zaufania do Audio-gd, nie miałem nigdy kontaku z tym sprzętem ale patrząc do środka np. Rocka ... masa elementów ... jakoś nie mogę się przekonać.
Powoli tracę też cierpliwość do lamp a jak się okazuje ta magia lamp to w dużej mierze propaganda, oczywiście lamy łatwo wymienić, dostosować brzmienie pod słuchawki i źródło i to świetna sprawa ale lampy się zużywają, brzmienie się zmienia no i ... lampa rozgrzewa się długo nim pokaże na co ja stać. Ponadto zrobiłem sobie porównanie WBA HPA-03 R (z różnymi dodatkowymi modami i EHG 6922 na drivie + 2 x Tesla Gold Pin na mocy) i Meier Audio Corda Swing z słuchawkami nisko ohmowymi - spodziewałem się, że HPA-03 zrobi ze Swinga miazgę na średnicy a tu wcale tak nie jest; Swing - zdecydowanie lepiej prowadzi dolne rejestry, bas jest kontrolowany i nie rozłazi się, dźwięk jest gładki, szybki i przyjemnie relaksujący, średnica jest ciepła a góra czytelna, HPA-03 - z ma więcej przestrzeni i średnica jest bardziej szczegółowa ale różnica nie jest wielka.
Zatem skoro dobrze zrobiony swing w okół AD8610 i BUF634 dochodzi do jakości OTL to lepsze wzmacniacze typu Corda Swing powinny być ... lepsze i równie dobre co odpowiadające im cenom OTL\'e.
Nowy Meier Corda CONCERTO ma być zbudowany na AD797, który wygląda na bardzo dobry op-amp
http://www.analog.com/en/other-products/militaryaerospace/ad797/products/product.htmlMa mieć "85.000 uF filter capacity", co razem z tym co pisałem powyżej, wbudowanym udoskonalonym crosffedem pozwala mi wierzyć, że warto czekac na ten wzmacniacz, przynajmniej by poznać opinie o nim. SkyLab z head-fi ma obiecaną pierwszą seryjną sztukę do testów zatem test winien być szybko.
Meier ma niższe ceny za to co oferuję jego konstrukcje ponieważ są składane w Chinach według niemieckich/europejskich norm ze specjalną kontrolą jakości (nie pytajcie jaka bo nie wiem); wiem, że takich stacji roboczych, zaawansowanych i dokładnych nie ma w europie.
Szkoda, że nie ma polskiego producenta SS high-end\'u słuchawkowego.