Maleconioeco audioszolowe -nacechowane maxymalnym subiektywizmem i niepsrawiedliwymi ocenami:) :
Ogólnie poziom dxwiekowy wystawy jako claosć muszę ocenic lepiej niz ten sprzed 2 lat kiedy bylem ostatnio.
Poziom prezentacji oprawil sie, ale bynajmniej nie za sprawa tego że topowe(cenowo)urzadzenia zagraly lepiej, tylko dlatego że zrobily to systemy stosunkowo niedrogie:)
Sonus Faber Stradivari+Jadis - bardzo ladna zróznicowana barwa....mam wrazenie że kolumny staly za szeroko przez co wrazenia byly nieco kanał lewy-kanał prawy, ale musze przyznac ze zroznicowanie barwowe chyba najlepsze na wystawie. ....dynamika moglaby byc ciut lepsa, choć osobie lubiącej "grzeczną" prezentacje nie powinna pozostawic niedosytu.
Ancient Audio - tutaj plusowala szybkosc i przestrzen z przekonujaca bezposrednioscią....choc dxwiek jako calosć nieco mniej mi sie podobnal niż w konfiguracji monoblokami 300B i Holography(poprzednia wersja z raven R1)
Altec604+Yamamoto - przekonujaco, emocjonalnie i baaardzo klubowo - gęsto i z kopem.
Audiophysic Cardeas(elektroniki nie zarejestrowałem:)) - bezposrednio, ładny "zoom" naprawdę dobrej próby technika....moze nieco zbyt mocno akcentowana jak dla mnie. Barwy OK ale nieco surowo. Bardzo ładnie kontrolowany bas.
Rega - tani(w stosunku do konkurencji) system dajacy wiele fun-u
APS - bardzo fajnie,nie syszalem zeszlorocznej prezentacji i bałem sie trochę 2 suby z 15 calowymi basocami "przykryją" prezentację, ale naprawde super zgrane. Całośc dynamiczna z ladną przestrzenią, fajna plastyka i kontur dxwięku. Monitorów suchalem wczesniej i wrażenia caly czas bdb.
....no i co podobnalo mi się mniej(bo powyzsze to wiadomo- nudy:))
- nie podobalo mi sie i raczej nigdy nie spodoba wpuszczanie ludzi na prezentacje po okrecie pokornego oczekiwania na ich "kolej". Z tego powodu darowałem sobie prezentacje Thiel+McIntosch, oraz Dynaudio.
tradycyjnie średnio wypadł Wilson Audio....nie to zebym sie podmaślal Gustawowi, ale faktycznie sie dopchalem w ladne miejsce odsłuchowe i co ? Ano wlasnie - nic :)Lekko przytlumiony dxwiek z niepozbieranym basem....Magico niestety nie słuchalem, ponoć lepiej - skoro tak, pozostaje mi żalowac że nie grały.
Avalon+Cary Ten ostatni nieco lepiej niż legandarny Eidolon, nieco żwawiej, nieco ciekawiej....rownie "schludnie" z ładnie kontrolowanym basem ale cholernie technicznie....chyba sie do ceramiczne średnicy nie przekonam....sorry ale tak to odbieram - rozdzielczo, jednobarwnie i sztucznie zarazem. Natura tak nie brzmi - nie w moich uszach bynajmniej :) Jak dla mnie jedyny glosnik z tej stajni który mi sie pdoobał to najmniejszy - Symbol.....bez slynnego z tego ze jest slynny accutona na średnicy ...