Audiohobby.pl

Audio Show 2009

Gustaw

• Gość
09-11-2009, 13:09
>> majkel, 2009-11-09 13:03:37
Gustaw, zastanów się, czy nie próbujesz skłócić rodziny.

No to niech chociaż go szefo wydziedziczy bo na oddanie do sierocińca już chyba za późno.

cypher

• 252 / 6079
  • Zaawansowany użytkownik
09-11-2009, 15:32
Panowie co to za kolumny ?
Zdjęcie pochodzi z albumu kolegi cadam

cadam

• 4401 / 6106
  • Ekspert
09-11-2009, 15:34
To nie moje zdjęcia. Ja tylko zapodałem link do fotek.

• Gość
09-11-2009, 15:44
>> cypher, 2009-11-09 15:32:08

WHT
www.whtspeakers.com

Żądam usunięcia Cenzury - poważnie.

cypher

• 252 / 6079
09-11-2009, 15:54
Dzięki, a kto nimi handluje w polandzie może wiecie jaka cena ??

chrees

• 1657 / 6104
  • Ekspert
09-11-2009, 16:10
Gustaw ---> A słuchałeś Wavelenght jako źródła? Pojawił się na fotkach. Grał gdzieś?

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.

Gustaw

• Gość
09-11-2009, 16:13
>> chrees, 2009-11-09 16:10:21
Gustaw ---> A słuchałeś Wavelenght jako źródła? Pojawił się na fotkach. Grał gdzieś?

Nie grał. Tylko wystawka.

wiktor

• 2503 / 6104
  • Moderator Działu Słuchawki
09-11-2009, 17:50
Rolandzie,

wklej proszę zdjęcia z Audio Show Twojego wzmacniacza. Ciekaw jestem jak wygląda wersja finalna.

Pozdrowienia

lancaster

• Gość
09-11-2009, 18:26
Maleconioeco audioszolowe -nacechowane maxymalnym subiektywizmem i niepsrawiedliwymi ocenami:) :

Ogólnie poziom dxwiekowy wystawy jako claosć muszę ocenic lepiej niz ten sprzed 2 lat kiedy bylem ostatnio.
Poziom prezentacji oprawil sie, ale bynajmniej nie za sprawa tego że topowe(cenowo)urzadzenia zagraly lepiej, tylko dlatego że zrobily to systemy stosunkowo niedrogie:)

Sonus Faber Stradivari+Jadis - bardzo ladna zróznicowana barwa....mam wrazenie że kolumny staly za szeroko przez co wrazenia byly nieco kanał lewy-kanał prawy, ale musze przyznac ze zroznicowanie barwowe chyba najlepsze na wystawie. ....dynamika moglaby byc ciut lepsa, choć osobie lubiącej "grzeczną" prezentacje nie powinna pozostawic niedosytu.
Ancient Audio - tutaj plusowala szybkosc i przestrzen z przekonujaca bezposrednioscią....choc dxwiek jako calosć nieco mniej mi sie podobnal niż w konfiguracji monoblokami 300B i Holography(poprzednia wersja z raven R1)
Altec604+Yamamoto - przekonujaco, emocjonalnie i baaardzo klubowo - gęsto i z kopem.
Audiophysic Cardeas(elektroniki nie zarejestrowałem:)) - bezposrednio, ładny "zoom" naprawdę dobrej próby technika....moze nieco zbyt mocno akcentowana jak dla mnie. Barwy OK ale nieco surowo. Bardzo ładnie kontrolowany bas.
Rega - tani(w stosunku do konkurencji) system dajacy wiele fun-u
APS - bardzo fajnie,nie syszalem zeszlorocznej prezentacji i bałem sie trochę 2 suby z 15 calowymi basocami "przykryją" prezentację, ale naprawde super zgrane. Całośc dynamiczna z ladną przestrzenią, fajna plastyka i kontur dxwięku. Monitorów suchalem wczesniej i wrażenia caly czas bdb.

....no i co podobnalo mi się mniej(bo powyzsze to wiadomo- nudy:))

- nie podobalo mi sie i raczej nigdy nie spodoba wpuszczanie ludzi na prezentacje po okrecie pokornego oczekiwania na ich "kolej". Z tego powodu darowałem sobie prezentacje Thiel+McIntosch, oraz Dynaudio.

tradycyjnie średnio wypadł Wilson Audio....nie to zebym sie podmaślal Gustawowi, ale faktycznie sie dopchalem w ladne miejsce odsłuchowe  i co ? Ano wlasnie - nic :)Lekko przytlumiony dxwiek z niepozbieranym basem....Magico niestety nie słuchalem, ponoć lepiej - skoro tak, pozostaje mi żalowac że nie grały.  
Avalon+Cary Ten ostatni nieco lepiej niż legandarny Eidolon, nieco żwawiej, nieco ciekawiej....rownie "schludnie" z ładnie kontrolowanym basem ale cholernie technicznie....chyba sie do ceramiczne średnicy nie przekonam....sorry ale tak to odbieram - rozdzielczo, jednobarwnie i sztucznie zarazem. Natura tak nie brzmi - nie  w moich uszach bynajmniej :) Jak dla mnie jedyny glosnik z tej stajni który mi sie pdoobał to najmniejszy - Symbol.....bez slynnego z tego ze jest slynny accutona na średnicy ...

lancaster

• Gość
09-11-2009, 18:29
cypher, paczki które wkleil cadam też bardzo fajnie grały.
Do tego orzystal z nich muzyk - podłaczona gitara live:)

• Gość
09-11-2009, 18:46
>> lancaster, 2009-11-09 18:29:29

Ja firmę WHT "zauważyłem" w zeszłym roku. Pokazywane były zajefajne monitorki z TL (?), wylot był nad głosnikami u góry kolumn. Grało to niezwykle żywo. Monitory z ubiegłego roku nie są już oferowane - obecnie handlują nową linią.

>> Cypher
Z rozmowy z wystawcą wynikało, że od ubiegłego roku zaszły duże zmiany - coś działo siE w WHT i coś działo się z dystrybucją w Polsce. Podobno teraz jest już O.K!
Nie znam obecnego dystrybutora.

Żądam usunięcia Cenzury - poważnie.

titus pullo

• 16 / 5800
  • Nowy użytkownik
09-11-2009, 19:08
Kiedyś
WHT sprzedawało Best Audio z Łodzi
być może nic się nie zmieniło.
Gladium stringe

titus pullo

• 16 / 5800
  • Nowy użytkownik
09-11-2009, 19:17
..... tu jest : http://www.hifi.pl/reportaze/as2000cz3.php wzmianka na temat firmy i samych głośników.
Gladium stringe

cypher

• 252 / 6079
09-11-2009, 19:57
Lan, byłem w tym pokoju dlatego zwróciłem na nie uwagę. Mozna się nie zgadzać (jak zawsze) ale dla mnie osobiście było to odkrycie na miarę zeszłorocznych kolumn firmy  Crafty model Beluga. Stad moje pytanie na temat możliwości wybadania ceny.
W zeszłym roku również zanotowałem tą firmę ale tamte głośniki odrzucił mnie jakością wykonania oraz stosunkowo krzykliwym dźwiękiem. W tym roku było bardzo fajnie.

cadam

• 4401 / 6106
  • Ekspert
09-11-2009, 20:42
Co to za głośniki?