Audiohobby.pl

Audio Show 2009

__kot__

• 724 / 6106
  • Ekspert
08-11-2009, 21:43
Dzięki Gustaw !

Miałem zajść i posłuchać tworów lancastera i Yamamoto u p. Markówa. Niestety zafundowałem sobie infekcję zatok i cały misterny plan w p...

Miałeś okazję posłuchać Yamamoto ?

http://stereo-underground.pl

Rafaell

• 5033 / 6101
  • Ekspert
08-11-2009, 23:32
Dziękujemy Gustawie za zdjęcia i opis  

>DCS+ ARC (albo dartzel) + Magico
Dźwięk mogę nazwać wzorcowo-audiofilskim dla zasobnego 60-latka. Niczego niby nie brakuje, grzecznie, nader dostojne, dobre barwy..kontrola basu ale bez specjalnych emocji a i tak lepiej od zestawu poniżej.

Widzę że było tylko Magico v3 a człowiek się spodziewał ze przynajmniej zawitaja M 5 lub Model 6

>Accuphase + topowe Dynaudio. Z dużej chmury mały deszcz. Kolejka, pełno ludzi, pół godziny czekania. Po wejściu najpierw jeden pan mówi po polsku, potem drugi po angielsko-niemiecku a potem trzeci tłumaczy to wszystko na polski, Wyszedłem po pierwszym kawałku bo niczego ciekawego tam nie słyszałem. Dodatkowo dżwięk był przebasowiony.

Ciekawi mnie jak w tym Dynaudio odebrałes wysokie tony z poziomu podłogi? Jak by je odwrócić to pewnie by basem zabijały skoro z subem na górze tak było                            

chrees

• 1657 / 6104
  • Ekspert
09-11-2009, 00:28
No Gustaw, nie spodziewałbym się, że pojedziesz i jeszcze coś sensownego napiszesz ;>
Warto było?

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.

yapann

• 163 / 5944
  • Aktywny użytkownik
09-11-2009, 00:29
czy tego typu audioshows odbywają się częściej, niż raz do roku? Strasznie żałuję swojej absensji. Nie chciałabym opuścić nastepnej okazji..    

Molibden

• 1906 / 6107
  • Ekspert
09-11-2009, 01:28
Raz do roku w listopadzie.

Niezłe foty.
Jednak w 90% mogę powiedzieć: shit, co za groteska!
Te lampy, patefony, monobloki, bezkształtne pudła... kicz, brzydota i pretensjonalność.
"Towarzyszu Szydlak przestańcie pitolić i nas oszukiwać! Chleba wczoraj po południu w Warszawie nie było. Chleb towarzysze to jest rzecz święta. Chleb musi być!"Imperialistyczny wróg kusi cię Coca-Colą!

Rafaell

• 5033 / 6101
  • Ekspert
09-11-2009, 02:22
 Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś się w następnym roku sam wystawiał i praktycznie pokazał innym co robią źle

Gustaw

• Gość
09-11-2009, 09:48
>> __kot__, 2009-11-08 21:43:54
Miałeś okazję posłuchać Yamamoto ?

Przyznam się, że jestem trochę zbity z tropu. Z tego co wiem Yamamoto stało w pokoju Markowa ale nie jestem do końca przekonany czy akurat słuchałem tego wzmacniacza z przedwzmacniaczem Markowa czy też z Lorelai. Skupiałem się na muzyce i dokładnie nie sprawdziłem czy to był Yamamoto+Pre Markowa czy yamamoto. Mała wtopa ale wolę się przyznać :-) Tak czy inaczej u Markowa grało bardzo dobrze.

Gustaw

• Gość
09-11-2009, 09:51
>> chrees, 2009-11-09 00:28:48
Warto było?

Warto. Nastawiłem się raczej na wyjazd towarzyski z elementami audiofilizmu ;-) a tutaj jeszcze udało mi się posłuchać kilku fajnych systemów.
Uważam też, że tegoroczna wystawa była ciekawsza niż ta w zeszłym roku.

Gustaw

• Gość
09-11-2009, 09:57
>> Molibden, 2009-11-09 01:28:18
Te lampy, patefony, monobloki, bezkształtne pudła... kicz, brzydota i pretensjonalność.

Pod względem kiczu (oprócz klocków Sound Artu, które dla mnie nie mają konkurencji) wzorcowym systemem mogą być topowe klocki MBL-a oraz topowe Dynaudio. Kapie z tego tyle złota, że idealnie wpasują się do bogatego-cygańskiego domostwa, nowej willi właściciela sieci sklepów mięsnych albo domu szefa gangu wołomińskiego :-)

Gustaw

• Gość
09-11-2009, 10:00
>> Rafaell, 2009-11-08 23:32:17
Ciekawi mnie jak w tym Dynaudio odebrałes wysokie tony z poziomu podłogi?

Kiedy podczas odsłuchu stanąłem na głowie, ku ogólnej uciesze publiczności, wysokie tony były najwyższych....tzn. hmm...., de facto, ...najniższych lotów ;-)

Gustaw

• Gość
09-11-2009, 10:37
Jeszcze mała uwaga. Widać po AS ogólną tendencję do powolnej zmiany źródła dźwięku. CD Playery oczywiście są ciągle w większości ale znacznie częściej pojawiają w roli źródła urządzenia typu mediaserwer (Linn, Naim, Blacknote z Baltalbem) lub sam komputer (WLM) oraz oczywiście .......... gramofony.  Szczególnie w porównaniu do zeszłego roku zaskoczyła mnie ilość tych ostatnich. Oczywiście nikt nie zawraca sobie pupy takimi sprawami jak SACD lub innego rodzaju DVD Audio.
W kwestii tych formatów chyba trzeba powiedzieć "Rest in Peace" :-)

Gustaw

• Gość
09-11-2009, 12:56
Jeszcze kilka luźniejszych uwag o prezentacjach.

Gdybym był szefem faceta, który prezentował Mark Levinsona z Revelami w Kyriadzie to wręczyłbym temu facetowi wypowiedzenie następnego dnia po zakończeniu AudioShow czyli dzisiaj. Jeżeli tego nie zrobi i dopuści tego gościa do jakiegokolwiek kontaktu z klientami to oznacza, że jest idiotą.

Może się komuś sprzęt Ancient Audio nie podobać ale osobiście lubię kiedy Waszczyszyn prowadzi prezentację. Troszkę się ponadyma, trochę pożartuje ale ogólnie atmosfera jest przyjemna.

Zawsze bardzo pozytywnie odbieram sposób prezentacji w Hi-Fi Club (McIntosh). Prowadzący spokojnie i krótko opowie o sprzęcie i wie, że ludzie przyszli posłuchać sprzętu a nie jego. Bardzo pozytywnie.

Accu+Dynki -  zła organizacja, za dużo ludzi w sali, za dużo prelekcji. Konieczna zmiana formuły. Może wprowadzenie zaproszeń (vide Hi-Fi Club) rozwiąże problem.

P.S. A teraz obrazek rodem z "Dnia Świra". Wyobraźcie sobie tłum i duszne, gorące pokoje w Sobieskim a tutaj .... nagle pojawiają się osoby ubrane w grube zimowe kurtki zapięte na ostatni guzik, po szyję i z plecaczkiem na plecach. No i tak ubrane, prawie jak na wyprawę himalaistów na K2, oddają się słuchaniu muzyki. Nie chodzi mi o jednostkowy przypadek bo tego było sporo. Byłem załamany widokiem takich kosmonautów :))

majkel

• 7477 / 6104
  • Ekspert
09-11-2009, 13:03
>> Gustaw, 2009-11-09 12:56:19
Jeszcze kilka luźniejszych uwag o prezentacjach.

Gdybym był szefem faceta, który prezentował Mark Levinsona z Revelami w Kyriadzie to wręczyłbym temu facetowi wypowiedzenie następnego dnia po zakończeniu AudioShow czyli dzisiaj. Jeżeli tego nie zrobi i dopuści tego gościa do jakiegokolwiek kontaktu z klientami to oznacza, że jest idiotą.

Gustaw, zastanów się, czy nie próbujesz skłócić rodziny.