>> unick, 2009-11-10 00:25:34
Byłem na sali, w momencie gdy ktoś z publiki włączył Dead Can Dance. Póki było spokojnie, było OK, Gdy się zaczęło basowo to zaczęły się jakieś dziwne zjawiska. Zupełnie sobie system z tym nie poradził. Więc może i są to dobre kolumny do basu, ale tylko niektórego rodzaju basu :)
Z faktami się nie dyskutuje. Jeżeli się wyłożył to się wyłożył i być może masz rację, że to kolumny do niektórego rodzaju basu. Problem jest tylko taki, że słyszałem na Sferach różne "basy" od muzyki perkusyjnej puszczanej przez wystawcę, przez koncertowy kawałek rockowo-bluesowy , po kawałek głosu operowego z płyty mojego znajomego i było bardzo dobrze. Czytałem jednak (chyba na AS), że inne systemy się też na tym DCD wykładały o ile chodzi o ten sam kawałek. Muzyka DCD popularna jako materiał testowy chyba nie jest więc wielce prawdopodobne, że chodzi o to samo nagranie albo płytę. Dlatego chciałbym usłyszeć na jakim systemie się to nie wyłożyło aby nie postawić przewrotnej tezy, że "Shit IN = Shit OUT" ;-)
Nie noszę zdjęcia tych kolumn w portfelu. ;-) Piszę tylko o tym co słyszałem na własne uszy. Ktoś może mieć inne doświadczenia od moich ale jeżeli tego osobiśącie nie usłyszę, a chyba nie szybko będę miał okazję do posłuchania "Sfer", zdania co do tych kolumn nie zmienię. :)