@asmagus, ja mam za dużo tych słuchawek z wysokiej półki (cenowej). Na razie bliżej mi do dźwięku PS1000, ale T1 maja pewne swoje przewagi również. Na pewno równiejsze pasmo, większa trwałość i ogólna jakość wykonania, niższa cena, wygoda. Przewaga Grado to na przykład dobry odbiór muzyki przy małej głośności. Ostatnio się tak przyzwyczaiłem słuchać i dzięki temu po kilku godzinach mój słuch nie wykazuje śladów zmęczenia. T1 są nieco zbyt równe w paśmie do takiego słuchania. Poza tym podoba mi się w Grado bezwzględność przy oddawaniu faktury dźwięku. Myślę, że w ciągu kilku dni będę miał jasność, które wolę. Ostatnio mi się uszy zatykają co chwilę, albo przez ten niewielki katar, albo przez zmiany pogodowe, a może jedno i drugie, więc nie feruję ostatecznych wyroków.
Przyznam, że nieco irytuje mnie obecność różnorakich dziwactw w niektórych modelach flagowych. Szczerze mówiąc nie przemawiają do mnie nachylone przetworniki, S-Logic, itp. Mnie to nie jest do niczego potrzebne, a tylko utrudnia życie, gdyż trzeba zakładać słuchawki w odpowiedni sposób. W Grado tego nie ma, natomiast trochę ciężkie są. Może downgrade do GS1000i lub GS1000 to by było wyjście? Na pewno będzie wygodnie, natomiast wiem co stracę względem PS1000 i tu jest lekki ból.