Witam wiem że jest podobny temat na forum ale nie znalazłem do końca satysfakcjanującej odpowiedzi, jak już napisałem chciałem nabyć pierwsze słuchawki z wyższej półki, na chwile obecną sprawy wyglądają tak, że posiadam wzmacniacz forum608 w wersji mikro, ic klotz lagrange, źródłem będzie komputer z karta x-fi ze zmienionym scalakiem na LM4562 co ponoć ma podnieść znacznie jakość produkowanego dźwięku, ale o tym przekonamy się z czasem, w przyszłości planuje kupić lampowca prawdopodobnie little dot mk iii i jakieś dobre źródło w postaci cd albo dac do pc, jednak wszystko kosztuje i nie moge kupić wszystkiego na raz, obecnie moim celem są słuchawki właśnie słuchawki do powyższego "zestawu", problem taki, że im więcej czytam tym coraz bardziej czuję się zagubiony, jeśli chodzi o muzykę to słucham niestety różnych gatunków, bardzo lubie brzmienie gitary elektrycznej jak i basówki (metallica, rammstein, iron maiden), twórczość kompozytora akira yamaoka (muzyka do wszystkich części silent hill), mam też dni kiedy lubi posłuchać muzyki instrumentalnej, ale ostatnio też wiele czasu spędzam przy muzyce trance (astral projection), na słuchawki myślę wydać na początek do 600zł, jak narazie zastanawiam się nad używanymi senneheiser hd-580 czy to dobry wybór do moich wymagań czy ide w zupełnie złym kierunku? Na chwile obecną używam głośników komputerowych logitech z-5500 i słuchawek dousznych jbl 220, ale jednak odczuwam niedosyt, o ile jeszcze na słuchawkach można rozpoznać i zlokalizować różne instrumenty, jakaś tam przetrzeń czuć ale wszystko to brzmi jakby owinięte watą sam nie wiem jak to opisać:) z góry dziękuje za zainteresowanie i każdą pomoc.