Witam wszystkich.
Do niedawna byłem szczęśliwym posiadaczem recablowanych CAL!, jednak stwierdziłem, że nadeszła pora na małe zmiany... tzn. sprzedałem CAL!, by móc dołożyć parę zł i kupić coś innego za kwotę 500-550zł (być może to nie dużo, ale dopiero zaczynam przygodę ze słuchawkami;) ).
Moja prośba do was jest następująca, poszukuję słuchawek o otwartej konstrukcji, wygodnych, by wzgledem CAL! charakteryzowały się wiekszą przestrzenią i może nieco mniejszym podbiciem na basie (bo ten w CAL! jest wręcz powalający). Słuchawki mają służyć w domu do podłączone (tymczasowo) do irivera e10, przez wzmacniacz mxm i do integry laptopa lenovo r61.
Jeśli chodzi o samą prezentację dźwięku to za dużo nie mogę powiedzieć, na czym mi zależy ;) , chcę by po prostu mogły zagrać dobrze jazz, loung, ambient, jak i przywalić na prodigy, metalice, czy goodsmack... czyli słuchawki dość uniwersalne.
Do wspomnianej kwoty moimi faworytami sa sennheiser hd 595, jednak pochlebne opinie zbieraja również akg k 530, czy akg k 242hd. Z wymienionej 3 słuchalem tylko hd 595 i ich dźwięk bardzo mi odpowiada, ale może jmoglibyście pomóc mi odinieść ich dźwięk do pozostałych2 par, i może jest jeszcze coś godnego uwagi w tym pzedziale cenowym.
Z góry dziękuję za pomoc.
Początkujący - poszukujący ;)