Clo wielu tu ma swoja teorie na dziwek
ja zrezygnowalem z dynamicznych konstrukcji bo wydaje mi sie ze pokazuja wiecej niz trzeba , ale nie na zasadzie ze sa super dokladne, wnich mi zawsze czegos brakuje. Musisz duuuzo posluchac , narazie nie ma co wystawiac opini po rzesluchaniu 2 czy 3 modeli.
Mam dla ciebie propozycje nie do pobicia :)...Otoz sam za jakisz czas bede nabywal przenosnego staxa model sr 001
jest to model najnizszy , ale nie bede ci o nim pisal porpostu poszukaj o nim opini na necie, w angli mozna go juz kupic za 850zl- sluchawki plus wzmak
kolo mnie pod warszawa w grobel audio mozna odsluchac tego zestawu
ten sam zestaw mozna kupic w stanach juz za 600zl....i wydaje mi sie ze to by bylo juz cos dla CIebie na poczatek
w polsce niestety nie wiadomo skad kosztuje 1700zl.....paranoja....i jak to ma sie do owego grobel audio ze w UE cena oscyluje kolo 1000zl a u nas 2x tyle?
nierozumiem
http://www.audioreview.com/cat/headphones-home-audio/headphones/stax/PRD_143823_2750crx.aspxgeneralnie kazdy patrzy na pewne zagadnienia inaczej
przetworniki dynamiczne maja jeden problem- nie liniowosc pola magnetycznego po ktorej przesuwa sie cewka
ale to juz zaganienie na inne rozmowy, ale jest to powod dla ktorego dynamiki brzmia inaczej , porpostu inaczej niz elektrostaty , isodynamiki czy orthodynamiki