Wiktor pewnie sam odpowie na temat Grado. Miał GS1000 i sprzedał, nie jego granie, ale nie wiem czy PS1000 też ostatecznie sprzedał? HD800 poszły dość szybko, co wiem i mnie nie dziwi, jako że tego samego egzemplarza słuchałem. Tyle że z Sennheiserami jest dziwna historia, bo wymiana kabla potrafi w nich spowodować zmianę kategorii i sposobu grania. Coś jak przeistoczenie pociągu towarowego w Intercity. Tak więc recabling HD800 może dać im drugie życie, a raczej pierwsze, bo brak życia to ich dotychczasowa domena, a że coś je potrafi obudzić, coż... Żaden śpioch nie jest śpiochem absolutnym. ;)
Odnośnie WBA Sensauris - pytanie do Rolandsingera. Czyżbyś był już znudzony i rozgoryczony współpracą z panem Bociankiem? Szeroko zakrojone plany pana Bocianka rozgłaszane tu w zeszłym i tym roku wskazywały jakoby miało być to zasadnicze źródło zajęcia pana inżyniera. Poważnie traktowanego etatu nie da się pogodzić z poważnie traktowanym wytwórstwem z pogranicza DIY. Sprawdzone. Dołożyć do tego rodzinę i zostaje sam design w bezsenne noce, przy czym te ostatnie się nie zdarzają, bo człowiek ma raczej deficyt snu.
Właśnie jestem na etapie zdecydowania się na etat, gdzie mógłbym część swojego rękodzieła co najmniej testować, a w razie powodzenia produkować finalnie. Oczywiście nie w ramach czasu na obowiązki etatowe, ale dostęp do zaawansowanej aparatury pomiarowej to by było to, czego potrzebuję, a na co mnie nie stać mieć swoje. Akurat mam od wczoraj na tapecie nowy typ wzmacniacza. Z ciekawostek - 32 omy powinien pogonić do jakichś 1,8W. K701 do 900mW, czyli powinien z nich pójść dym na full. Jak to gra? Gra normalnie, tzn. wszystko, co odstępuje choć trochę od szeroko pojętej wierności i przeźroczystości brzmi w porównaniu jak zepsute. Jak mi przyjdą części do dalszych prototypów, to może zaproszę kogoś na odsłuch. Szok nie następuje przy odsłuchu. On następuje przy posłuchaniu zaraz tego, co się wydawało wcześniej dobre, a jednak nie do końca było. Jak się ma do tego ostatni Moonlight? Przeżył. :) No ale to był poligon doświadczalny przez trzy lata, a nawet trzy i pół, bo zaczynałem od puszki po cukierkach Sucrets.
To nowe coś chętnie postawię - gdy już będzie gotowe - obok jakiegoś rogatego potwora. Do 600 omów 100mW wciśnie, powinno być coś słychać na T1. Do HE5 to będzie jakieś 2,3W. Też powinny zagrać. Tymczasem czekam na przesyłkę z częściami.