Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

Ahmed

• Gość
17-03-2010, 18:20
>> fallow, 2010-03-17 17:55:23
Teraz by sie przydaly jakies posty jak to juz wszyscy znalezli sluchawkowa nirvane :)) i "juz nie szukaja" ale zycza wszystkim by tez im sie udalo :)).

Ja czekam na wpis kiedy to ktoś napisze recenzję drogich słuchawk i wspomni, że jego zona tez potwierdza jego opinie, bo nawet z kuchni słyszała, że graja nieziemsko. Inną wersją jest kiedy zamiast żony, w roli niezależnego recenzenta, wystąpi kolega nieaudiofi co to nagle wpadł na wódkę i doznał dźwiękowej nirwany.

Ged

• 1725 / 6403
  • Ekspert
17-03-2010, 18:58
Ahmed
Moja żona spokojnie słyszy AKG K-1000 w kuchni i na piętrze i uważa, że grają ładnie. Grado są cichsze. Generalnie woli jednak jak mam założone douszne.
Bardzo jest też zdziwiona o co mi chodzi z tym brumieniem wzmacniacza bo ona tego w kuchni nie słyszy :)

Fallow
Choroba audio jest straszna. Już mi się wydawało, że złapałem króliczka z AKG + Music Angel a łapię się na tym, że czytam wszystkie posty z head hifi o Cary. Zamiast kupić naprawdę dużo płyt.

Ahmed

• Gość
17-03-2010, 20:06
>> Piotr Ryka, 2010-03-17 19:54:29
no chyba, że ktoś poza Wiktorem ma na słuchawkowy rozkurz pięć tysięcy dolarów, czego wszystkim czytelnikom tego wątku szczerze życzę.

Mam dostać przelew za zatopienie amerykańskiego lotniskowca atomowego więc takie drobniaki to się da załatwić.

jjurek

• 2075 / 6332
  • Ekspert
18-03-2010, 08:26
>> w.luczynski

"Choroba audio jest straszna. Już mi się wydawało, że złapałem króliczka..."

Jest moment, że trzeba dać sobie na wstrzymanie.
Serio.

chrees

• 1662 / 6401
  • Ekspert
18-03-2010, 08:54
"Jest moment, że trzeba dać sobie na wstrzymanie" ---> Jeszcze tylko zmodyfikuję/sprzedam/kupię wzmacniacz/słuchawki/źródło i już naprawdę daję sobie spokój... ;P
Tak się śmieję, a sam jestem na etapie poszukiwania wzmacniacza brzmiącego bardziej rozdzielczo od Sensaurisa*, którego homogeniczne granie było dotychczas wielką zaletą (tylko z innymi słuchawkami), hehe.

*w kwietniu wizyta u Piotra Bocianka (twórcy) w celu ewentualnego wydobycia tych cech z posiadanego egzemplarza.

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

Max

• 2204 / 5898
  • Ekspert
18-03-2010, 09:08
>> chrees, 2010-03-18 08:54:23
Tak się śmieję, a sam jestem na etapie poszukiwania wzmacniacza brzmiącego bardziej rozdzielczo od Sensaurisa*, którego homogeniczne granie było dotychczas wielką zaletą (tylko z innymi słuchawkami), hehe."

Wnioski jakie z tego co piszesz wyciagam, nie sa dla mnie dobre. Do superrozdzielczych, bezposrednich i jasnych GSow/PSow zamulacz pasowal, ale T1 sa jednak zdecydowanie slodsze wiec rozdzielczosci zaczyna brakowac ?
Skoryguj mnie jesli bladze.

chrees

• 1662 / 6401
  • Ekspert
18-03-2010, 09:17
Pominąwszy mocno oceniające określenia, których użyłeś... ;)
Kierunek jest dobry, ale muszę jeszcze dorwać jakiś inny wzmacniacz do porównań, tak na parę dni.
Negocjuję z Gustawem (nie do końca jeszcze o tym wie ;>) pożyczenie na parę chwil Benchmarka Pre, który ostatnio dobrze wpisał się swoim charakterem brzmienia w zapotrzebowanie T1. A kwestia jego wybitności czy przeciętności nie ma tutaj nic do rzeczy. Każdy sprzęt pogrywa lepiej lub gorzej w konkretnych zestawieniach.

.

asmagus

• 4439 / 5950
  • Ekspert
18-03-2010, 09:23
Chrees - za kilka tygodni (2 może 3) będę miał Meier Audio Corda Concerto, nie jest to lampa a SE SS, Skylab pisał, że popędza jego T1 lepiej niż większość lamp, które posiada (a posiada same uznane konstrukcje).

Jak wygrzeje Concerto z chęcią jakoś "spiknę" się na odsłuch.

fallow

• 6463 / 6371
  • Ekspert
18-03-2010, 09:32
Ja tak lekko powiem tylko o T1 i Benchmarku.

T1 to chyba "najnormalniejsze" i najbardziej neutralne (w moim subiektywnym odczuciu oczywiscie) sluchawki z ligi tysiacdolarowej jakie slyszalem, to i DAC normalny sie sprawdza. Mowa oczywiscie o Benchmarku :))

Charakter Benchmarka serio nie rozni sie za wiele od EMU 1212m ktore masz u siebie Chrees. Wystarczy dokoptowac jakis studyjny wzmacniacz i stawiam swoja lewa reke, na to - ze bedzie git :)

No oczywiscie mozna tez znacznie bardziej audiofilsko i z wieksza iloscia zer :))) Bo EMU 1212m nawet mimo tego, ze wiele z nas zdaje sobie sprawa z tego, ze jest b.dobre - no to nie wypada za uzywac jej jako zrodlo do T1 z racji .... roznicy w klasie cen :D :)

fallow

• 6463 / 6371
  • Ekspert
18-03-2010, 09:33
Errata. Oprocz tej lewej reki nawet doloze pol prawej na to, ze takie zestawienie sie sprawdzi ;)

fallow

• 6463 / 6371
  • Ekspert
18-03-2010, 09:35
Co do za badziewna lampa sterujaca tam siedzi w Sensaurisie, Chress. Na jakas niekulturalna mi wyglada :))) ?

chrees

• 1662 / 6401
  • Ekspert
18-03-2010, 10:24
Śmiej się śmiej gościu ;D
Sądzisz, że ta żonglerka słuchawkami i wzmacniaczami mi się podoba? Pewnikiem skończy się na tym, że Sensauris jako "niedopasowany" do T1 wzmacniacz poleci w kosmos (chociaż będzie miał daną wielką szansę, by pozostać). Wiesz przecież DOBRZE jak to jest z tą sprzętową karuzelą, jak się dobrze rozkręci, końca nie widać ;>

A tak przy okazji: coś więcej na temat świętych obcowania z najnowszą relikwią z Heilbronn?

.

fallow

• 6463 / 6371
  • Ekspert
18-03-2010, 12:24
Jak by kogos interesowalo to tutaj rozpisalem sie troche o Sennheiserach HD 380 Pro -> http://audiohobby.pl/topic/8/4987

chrees

• 1662 / 6401
  • Ekspert
20-03-2010, 12:58
W ostatnią środę, za sprawą niedobrego Kamila z Korisa w Poznaniu (zrobił to z premedytacją! Wiedziałem!), miałem okazję posłuchać, u niezwykle fajnego kolegi Tomka, elektrostatów Staxa z zestawu 4040 (SR-404 + SRM-006t v.II).
Oprócz gramofonu za źródło robiło jakieś DVD Denona.
Nie ma się co rozpisywać, rozwaliło mnie. Nie wiem dokładnie co: pewnie całokształt. Chyba jednak elektrostaty są moim przeznaczeniem. Mam nadzieję, że to będzie dłuższy przystanek w mojej odysei.
Karuzela się kręci, a już miała przyhamować ;>

.

majkel

• 7477 / 6401
  • Ekspert
20-03-2010, 13:03
A słuchałeś z jakimś wzmacniaczem od SR-007? Lepiej tego nie rób, bo ja od tamtej pory tych niższych w ogóle pod uwagę nie biorę. Coś na zasadzie, że jak będę bogaty, to pójdę w elektrostaty. :D No i wyszła poezja, na temat poezji.