Jest na forum troche opisow, moje takze. Ja kiedys bylem mozna powiedziec zafascynowany GS1000 wlasnie za sprawa ich przestrzennosci, niestety reszta nie dawala mi spokoju bo zawsze bylo nie tak jak bym chcial i jak sobie to wyobrazlem. Ogolnie mialem 2 pary GS1000 i na poczatku wybralem je zamiast Ultrasone Edition9, ktory przegraly wlasnie z racji slabszej przestrzeni. Po wielu ....wielu...probach znalezienie optymalnego systemu pod GS1000, tranzystorowego, lampowego, zrobienie wielu kilometrow i odsluchu roznych sprzetow, przezucilem sie na HD650. Tutaj zbyt dlugo nie wytrzymalem bo dla mnie bylo za ciemno, za anemicznie i zbyt powolnie ze slaba gora. Nastepnie przezucilem sie na AKG K701, ktore kiedys nie przykuly mojej uwagi a okazaly sie swietnie grac na lampowym Woo Audio WA2. K701 nie graly tak efektownie jak GS1000 ale ogolnie uznalem je za calosciowo lepsze, lepiej zrownowazone. Nie zmienialbym ich pewnie gdyby nie fakt, ze HD800 sa jak dla mnie krokiem w przod z K701 zachowujac podobny sposob (tylko oczywiscie rozwiniety) prezentacji. Przewinelo sie jeszcze kilka innych konstrukcji takich jak AudioTechnica W5000, ale ja generalnie za zamknietymi sluchawkami nie przepadam i uzywam tylko kiedy musze (np. w pracy zamkniete Senki HD 25-1)