>> chrees, 2009-10-11 22:00:55
Ja swoim wpisem chcialem jedynie zasygnalizowac, ze aby rozpoczac przygode ze Staxem (w tym przypadku drugim modelem od gory, pomijajac zamkniete 4070) nie trzeba wcale jakiejs fortuny, dynamiczne sluchawki nie sa wcale tansze, jesli maja grac na najwyzszym poziomie, bo wiadomo, GS-y potrafia super zagrac wpiete nawet i w kompa, Staxy nie zagraja wcale.
Co do owych 404, slyszalem tylko nizszy model 303 i to dosc dawno temu, bardzo mi sie podobala przestrzen, detale, szybkosc, ale to bylo 20 minutowe spotkanie (i bylem wowczas mentalnie na etapie dt880 i Grahama), natomiast Piotr Ryka bardzo ladnie sie wyrazal (gdzies tutaj na forum) o tym (SR-404) modelu tyle ze w polaczeniu ze wzmacniaczem (nie pamietam juz ktora wersja, tranzystor czy lampa) od szczytowych Omeg, i nawet takie polaczenie tez nie wychodzi jakos kosmicznie drogo, bo cos okolo 7k PLN za komplet, czyli oficjalna cena samych PS-1000.
Gdybym mial teraz sprobowac Staxow dla odmiany, to zapewne od takiej kombinacji bym zaczal, czyli SR-404, ale w wersji limited edition, ciut drozszej, plus SRM-007tA albo raczej SRM-727A bo to tranzystor, gdyby to mial byc czysto Stax. Jak jestes w sytuacji takiej, ze nie masz jeszcze zadnego wzmacniacza, to moze warto sie wybrac na odsluch, Wiktor pewnikiem tez doradzi o ewentualnych roznicach, bo wiem, ze mial jakis czas w swej kolekcji rowniej i wspomniane 404.