Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

majkel

• 7477 / 6334
  • Ekspert
10-02-2009, 15:01
Dobra, dobra. Elektrolit elektrolitowi nierówny, poza tym skąd wziąć olejaki o sensownej dla 32 ohm pojemności?Niżej 470uF bym nie schodził, bo lubię nisko schodzący bas. Gabaryty tychże w wersji PIO też wyjdą kosmiczne.

fallow

• 6463 / 6304
  • Ekspert
10-02-2009, 15:32
Piotr,

Jasne. Postaram sie napisac krotko by nie rozwlekac. Sytuacja byla bardzo podobna do przypadku kiedy mialem jeszcze swieze GS1000 i uznalem, ze dobrym zrodlem bedzie dla nich Lynx Two. Kiedy GS1000 sie wygrzaly - okazalo sie, ze to byl pomysl kompletnie chybiony.

Yamamoto na poczatku bardzo podobal mi sie z GS1000 pozniej - im dluzej sie wygrzewal, coraz mniej.
Jego charakter - kiedy uzyskiwal juz wlasciwy moim zdaniem coraz bardziej przyblizal go do sluchawek zamknietych raczej ciemnych i slodszych a oddalal od otwartych. W koncu zostal pomyslany do W1000. Pomagala zmiana lamp na nowe, pewnie dlatego tez tak czesto je kupowalem - gdyz niewygrzane przez jakis czas zawsze graly mniej analitycznie i lagodniej niz wygrzane.

Wyciagnalem z tego wniosek taki, ze trzeba troche czasu nim osadzi sie sprzet w swoim systemie i nawet wypozyczenie od dystrybutora na 2 tyg. jezeli sprzet jest nowy w takim wypadku nie za wiele pomoze.

Ostateczne refleksja nastapila kiedy jak pisalem jakis czas temu posluchalem HD 650 z Zu na sprzecie znajomego, wzmacniaczu OTL, na nich tez GS1000 podobaly mi sie bardziej niz na Yamamoto ale on sobie go tunowal specjalnie pod HD650.

W takim razie uznalem, ze czas w koncu kupic wzmacniacz ktory jest polecany przez wiekszosc do GS1000 a nie robic znow kolejny skok w ciemno. Oczywiscie najbardziej chcialem by jednak byl to takze OTLowiec.

Wybor padl na Woo2.

kopaczmopa

• 786 / 6274
  • Ekspert
10-02-2009, 15:40
a ja sluchalem dzis z Lenarem  K701, DT880Pro, Ultrasone 2500.
CD jakis NAD (515?), z dziurek Beresforda i mojego Foruma.

Ultrasone - sa niby otwarte (dla mnie niby bo ssaja sie do ucha i graja jak zamkniete) - nie powalily mnie, maja wszystko poprawne, swietny ale za mocny bas, przestrzen ograniczona i ggraja ostro (tak jak niewygrzane Ultrasone).

K701 - podobaja sie, swietna przestrzen, znakomita szczegolowosc, kapitalna srednica - niestet graja troche jak IEMy  Shure\'a(nie mowie o przestrzeni ogolnym balansie tonalnym).
Basu brakuje albo za suchy.

Najlepiej wypadly DT880Pro, cieplo zrownowazenie, przestrzen wyraznie mniejsza niz K701.

Porownanie Forum vs beresford , przestrzen, detale, dynamika na korzysc Foruma , beres jest slabszy ale gra cieplo, przyjemnie, mozna z niego sluchac.

Na koniec do Rolanda - do K701 - zdecydowanie lampa o mocnym basowym fundamencie. Z takowa sam bym sie nad nimi zastanowil.
Jesli GSy maja jeszcze lepsza przestrzen to byloby cudo.
ciekawosc brzmienia

lenar_87

• 108 / 6047
  • Aktywny użytkownik
10-02-2009, 15:52
kopaczmopa-> w 100% sie zgadzam. Dodalbym ze Forum dal dt880 ostatnich szlachetnych szlifow a korzystajac z dziurki beresa graly lekko za ciemno (przynajmniej dla mnie). No i ten ultrasone... jednak troche sztucznie, baaaardzo niski bas i syczace wysokie ... takie U. Gdyby nie brak basu w k701 to bym je kupil ale bardzo mozliwe ze jakas lampowa ELEKTROWNIA wyciagnie z nich tez to.

fallow

• 6463 / 6304
  • Ekspert
10-02-2009, 15:52
Dzieki za rady Panowie. Uzgadniem juz z Jackiem Woo ostateczne szczegoly i wkrotce przekonamy sie jak to wyjdzie.

lenar_87

• 108 / 6047
  • Aktywny użytkownik
10-02-2009, 15:53
Jeszcze tylko podziekowania dla mojego kompana. Wisze piwko przy najblizszej wizycie w Wawie.

kopaczmopa

• 786 / 6274
  • Ekspert
10-02-2009, 16:05
jedna kwestia - te wszystkie slcuhawki to podobny poziom, gdyby K701 mialy lepszy bas, bylyby w innej lidze ale nie maja.

reasumujac i tak wole moje HD580, bo przestrzen maja , basu im nie brak a i przyjemnie brzmia.

Lenar-cala przyjemnosc po mojej stronie.

ciekawosc brzmienia

fallow

• 6463 / 6304
  • Ekspert
10-02-2009, 16:09
Jak pisalem, w nowszej wersji Woo2 ECC88 czy tez 6922 sa zamienione na 5998.

Widac to tez na zdjeciu Woo2 na poprzedniej stronie ktore wkleilem - stara wersje Woo2 chodzi na 6992.

fallow

• 6463 / 6304
  • Ekspert
10-02-2009, 16:10
Tutaj widac :)

fallow

• 6463 / 6304
  • Ekspert
10-02-2009, 16:19
Hmm, to ja sie pomylilem w takim razie!

6080 zostaly zamienione na 5998.
6992/EC88 - stockowo sa jak byly.
a 6X4 - zostaly zamieniona na EZ80

valhalla

• 31 / 6334
  • Użytkownik
10-02-2009, 16:20
witam

Też zastanawiam się nad zmianą wzmacniacza słuchawkowego do moich GS 1000. W chwili obecnej mam Cayin HA-1A. Jestem zadowolony ale czuję przez skórę, że na pewno może byc lepiej.

Trzeba chyba rzucic okiem (dzięki fallow) na:

http://www.wooaudio.com/products/wa2.html

faloow
Napisz o swoich pierwszych wrażeniach jak już się staniesz szczęśliwym posiadaczem tego cacuszka.

Pozdrawiam

valhalla

piter z

• 375 / 6337
  • Zaawansowany użytkownik
10-02-2009, 19:25
OK...here\'s a few impressions of the HD800:

We listened to them with a variety of gear, including a Wadia 830 (CD and iTransport), and a HeadRoom Micro DAC fed via PC as sources, and a RSA Raptor, TTVJ Portable, and Gilmore Light as amps. We had as a basis for comparison an AKG K701, and Sennheiser HD600 and HD650.

To summarize: I like them...a lot! I\'m going to have to buy my own pair.

They have a sonic signature that is unlike pretty much any other dynamic headphone that I\'ve heard. If pushed, I\'d say that they were similar to the AKG K340 when modded well, with elements of the K1000 mids thrown in for good measure...but better. I associate what I had heard more with electrostats than anything. Their response was lightning quick and effortless. Highs were brilliant without being harsh or distorted, and the midrange was rich and had genuine depth. Soundstaging was simply out of this world, especially when listening to a binaural recording (it sounded like there was a clarinet 20 feet behind me to the right).

The bass response was, frankly, the most interesting thing to me. It was absolutely there, and lightning fast and impactful. That said, its not like I could feel the HD800 thumping on my head while I listened. I listened to a couple of tracks known for their bass (DMB\'s "Don\'t Drink the Water" and Patricia Barber\'s version of "Use Me") and it sounded perfectly natural. I never once felt the HD800 vibrating or otherwise resonating. Jude explained to us that Sennheiser took great care to ensure that the materials used in the construction of the frame of the HD800 were accoustically neutral, and that explains why music with heavy bass doesn\'t shake your head, but it sure is there!

They are also, without question, the most comfortable headphones that I\'ve ever worn. They are light, and the earcups sat pefectly on my head. It\'s almost like they weren\'t even there.

Are they the perfect headphone? Well, I don\'t know that there IS such a thing. Having said that, in my short time spent with these cans I can\'t find much of anything where they come up short. Are they worth the asking price of $1400? Frankly, I\'d have to say yes. I was that impressed.

piter z

• 375 / 6337

piter z

• 375 / 6337

chrees

• 1662 / 6334
  • Ekspert
10-02-2009, 20:02
piter z ---> Normalka. Napalają ludzi, interes musi się kręcić ;-))

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.