Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

lancaster

• Gość
26-04-2008, 22:02
Wszystkiego dobrego Piotrze.

clo, no niezle imprezy macie :)

clo2

• 1702 / 6106
  • Ekspert
26-04-2008, 22:04
>lancaster

Ale od razu zaznaczam, dzisiaj wstęp do tego wątku tylko za okazaniem legitym..., tfu co ja plotę ... oczywiście dowodu osobistego -)))))
audiostereo ? dziękuję, nie wchodzę!

naitik

• 104 / 6103
  • Aktywny użytkownik
27-04-2008, 12:16
Wszystkiego najlepszego Panie Piotrze z okazji 50-tki....
Witam wszystkich
Panie Piotrze,potrzebuje porady ,chcialbym kupic dobrze brzmiacy wzmacniacz plus sluchawki.Moj sprzet odsluchowy to
kompletny zestaw Naim Audio z okablowaniem (10 -letni ,starsza wersja).Mimo ze nowsze wersje tej firmy graja bardziej detalicznie,pozostaje jednak przy moich klockach ze wzgledu na ich brzmienie.Przez ostatnie 20 lat w ogole nie
uzywalem sluchawek,ale gdy zaczalem wykorzystywac moj iPhone jako zrodlo dzwieku w polaczeniu ze sluchawkami dousznymi Westone M1,to widze,ze istnieje ogromny potencjal w sluchaniu muzyki za pomoca sluchawek.Wiem,ze Naim
ma dobry Headline,ktory z Grado RS-1 stanowi juz podobno duzo(maksimum ale zHigh -Cap,ktory jest drogi).Osobiscie zawsze chcialem cos na lampach,jako ,ze ich zalety dzwiekowe sa niepodwarzale.Co by mi Pan radzil?

naitik

• 104 / 6103
  • Aktywny użytkownik
27-04-2008, 18:39
Dzieki ,za sugestie,poslucham tego Caina, niedaleko jest Studio Hifi z tymi klockami....
Jesli chodzi o pieniadze,to myslalem nie przekroczyc 2tys.€

szwagiero

• 2240 / 6105
  • Ekspert
27-04-2008, 23:58
Niezłe jaja - zamknęli wątek (jak w temacie) na AS! To już zaczyna się robić chore, tym bardziej, że ostatnie posty były związane z tematem i merytoryczne - ostra paranoja się tam robi.

chrees

• 1657 / 6103
  • Ekspert
28-04-2008, 00:07
Szkoda nerwów na to, nad czym nie można sprawować kontroli. Również nerwów pana Piotra Ryki; chociaż sam zainteresowany nie żałował sobie* w ostatnich dniach wątku na AS :-)

* słusznie chyba czyniąc zreszta.
.
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.

chrees

• 1657 / 6103
  • Ekspert
29-04-2008, 10:40
Sznowny Panie Piotrze.
Pozwolę sobie zauważyć, że wszyscy z tutejszych uczestników i czytelników "słuchawek wysokiego lotu" na pewno wiedzą, że w kwestiach zasadniczych racja jest po Pana stronie i ta kwestia zapewne nie podlega (tutaj) dyskusji. Zdaje Pan sobie sprawę, że forum audiostereo przestało być forum niezależnym i obecna moderacja skutecznie ten stan utrwala. Zwracanie się do "Administratora" per "szczeniaki" nie może być jednak postrzegane jako próba wpłynięcia na obecną sytuację, a prowadzi wyłącznie do skrajnego zantagonizowania obu stron konfliktu (to chyba właściwe określenie); tego typu działania są co najwyżej dawaniem panu Rachwaldowi (może i innym?) argumentów do ręki. Czy to ma jakikolwiek sens?
Pozdrawiam serdecznie,
Krzysztof.
.

chrees

• 1657 / 6103
  • Ekspert
29-04-2008, 12:55
Jak już mówiłem: w sprawach zasadniczych ma Pan całkowitą rację. Jednakże tryb warunkowy przy określeniu "szczeniaki" był najwyraźniej wyłącznie chwytem retorycznym, prawda? ;-)
Gdybym zapytał (to tylko przykład! ;>) "czy na forum audiostereo.pl piszą wyłącznie ludzie na granicy normy intelektualnej, czy też tylko skutecznie, w sobie jedynie wiadomym celu, symulują niedobory tzw. inteligencji"... jak zostałoby to odebrane?
Proszę mnie dobrze zrozumieć: Pana oburzenie jest całkowicie zasadne, ale forma zapytania była zdecydowanie niekonstruktywna z punktu widzenia celów (przynajmniej tych deklarowanych), które chciał Pan osiągnąć...

P.S. Postąpiłbym zapewne tak samo ;-)
.

violett

• 786 / 6094
  • Ekspert
29-04-2008, 17:09
Przepraszam, ale mam prośbę, aby sprawy nie związane ze "słuchawkami wysokiego lotu" umieszczać w zakładce pogaduchy.

Liczę na wyrozumiałość i zrozumienie. Bardzo lubię czytać recenzje pana Piotra, ale szkoda je przeplatać innymi sprawami.

Pozd.

V.

holy

• 114 / 6106
  • Aktywny użytkownik
30-04-2008, 11:08
Z gory przepraszam za brak ogonkow.

Dotarly do mnie Shure E2c w obecnym oznaczeniu tj SCL2. Chcialem sprobowac dokanalowek w polaczeniu ze stacjonarnym wzmacniaczem. Nie chcac wydawac fortuny wybor padl wlasnie na tanie Shure, ktorych referencyjnosc  tak dlugo chwalil Graff.

Aby podlaczyc je do mojego wzmacniacza musze odciac wtyczke jack i zamontowac 4 pin svhs. Czy podejme tak radykalne dzialania jeszcze nie wiem.

Wyjete z pudelka zagraly bardzo kiepsko, szkoda pisac. Juz jednak po kilku godzinach nabraly kolorow i nastapila ogromna przemiana . Tak wiec na opis wrazen z odsluchow jest za wczesnie. Powiem tylko ze napedzane iPhonem graja mocno srednio, AKG 324 bardziej mi sie tu podobaja. Podbarwiaja, ale jest kolorowo i przyjemnie. Shure zasilane z lepszego zrodla / uzylem wyjscia sluchawkowego w DACu / graja juz bardzo obiecujaco, gdy 324-ki w tym zestawieniu to kompletna porazka. Swiadczy to o zupelnie innej klasie tych sluchawek.

Wykonanie tez jest duzo lepsze, a kabel grubszy, choc twardszy. Niestety ich zakladania trzeba sie nauczyc, mi nie przyszlo to latwo. Po odpowiednim umieszczeniu w kanale sluchowym izolacja jest niesamowita/ po doborze odpowiedniej nakladki/. Nie wiem, czy tak uzbrojony wyszedl bym na ulice. W domu to ogromna zaleta. Zawsze sucham dosc glosno, tu moglem znacznie sciszyc, dalej cieszac sie wyraznym dzwiekiem.

szwagiero

• 2240 / 6105
  • Ekspert
30-04-2008, 12:36
holy a nie ma jakiejś przejściówki? ewentualnie zamiast ciąć kabel zrób takie przejście właśnie. to są słuchawki z gwarancją kupione w PL czy bez? jeśli z gwarancją to po obcięciu końcówki stracisz gwarancję, która się przydaje o czym się w przypadku tych słuchawek nie dawno przekonałem.

wygrzej je dobrze i czekamy na wrażenia :)

Rafaell

• 5033 / 6100
  • Ekspert
30-04-2008, 13:08
>> holy, 2008-04-30 11:08:18
Moje Shure E4c sobie z parę miesięcy pochodziły i naprawdę to na dobrym wzmaku jakim jest Lake People G99/2 grają świetnie po tym czasie są one według mnie lepsze  od AKGK701 których się pozbyłem po pół roku. Jak je kupowałem w tym samym czasie co AKG to miały pewne braki zarówno na basie jaki i wysokich tonach, teraz się to wszystko pięknie jak to mówią odrolowało Dalej ich nie wypinam i sobie cały czas z czegoś pracują na moim roboczym słuchawkowym wzmaku do wygrzewań.
Co do kabla to radzę na razie zrobić przejściówkę po prostu szkoda gwarancji. Wkładki polecam dla przyzwyczajenia uszu gumowe a po paru dniach przejść na twarde  silikonowe tam dopiero dźwięk nabiera szlachetności.
Cieszy mnie że kolejna osoba jest zadowolona z tego że w Shure można słuchać na znacznie niższych poziomach głośności  i wszystko słychać doskonale, dzięki temu można słuchać godzinami w końcu bezpieczne dla uszu słuchawki!

holy

• 114 / 6106
  • Aktywny użytkownik
30-04-2008, 13:25
Mam z duzego jacka na svhs/ uzywa jej teraz Piotr Ryka testujac AKG/ ale masa - czy jak sie to nazywa - obu kanalow laczy sie w jacku i klops - w druga strone sie nie da. Szkoda bo sluchawki kupione w djpro pl z gwarancja.

Ale w sumie rozbebeszylem kiedys nowe AKG 701 wiec Shure E2c to pikus ;-)

konto_usuniete

• 56 / 5629
  • Użytkownik
30-04-2008, 13:47
>> prawda, 2008-04-30 13:44:42

....a napisz proszę do mnie klika razy "Ty mendo" , proooooszę .
To mnie jakoś podnieca. Bądź Maczo, nie daj się prosić

:D

wszystkowiedzacy_pajac

• 68 / 6106
  • Użytkownik
30-04-2008, 14:05
>> prawda, 2008-04-30 13:46:38
Jasne to może być gówno, jak się dobrze nakarmisz. Zjec se kredy MUZGOWCU.

jacchu to ty? ;-) Witaj!