roland
"Jeśli mógłbyś je wetknąć najpierw do integry Sony`ego (o ile jeszcze ją posiadasz), a potem do T-H i porównaj , z czym jest lepiej, bo one są cholernie kapryśne i na różnych, nawet pozornie o cztery klasy lepszych źródłach mogą się dziać cuda, zwłaszcza z basem i średnicą. Jeśli masz jakieś dobre portable audio, również warto spróbować i znaleźć optimum. Wiem, że brzmi to trochę dziwnie, ale te słuchawki są bardziej kapryśne niż jakiekolwiek inne, które posiadałem. Zdarza się w ich wypadku tak, że z jednej dziurki zagrają wybitnie, a z innej będą mulić jak przeciętne słuchawki za 80 zł."
niestety Roland ale obawiam sie ze jezeli sa problemy z tym by Creativy zagraly lepiej z dobrym systemem to najprawdopodobnie zagraja najlepiej na slabym....
Czesto bywa tak ze dobrty sprzet pokaze klase na dorbym sprzecie , natomiast sprzet dedykowany pod szerszego odbiorce ma zagrac pelnia mozliwosci na srednim/slabym sprzecie... Zycze im jak najlepiej- znasz historie z pioneerami-nadal uwazam je za klase w niskiej cenie.
Czesto bywa tak ze do szczescia nie wiele nam potrzeba, jednak wg mnie to co charakteryzuje sprzet z najwyzej polki to to ze idzie zawsze o krok dalej niz nasze wyobrazenia o tym co slyszymy na plycie, nagle sie okazuje ze slyszy wiecej , albo ze dodtychczas dobre nagranie jest srednie a srednie lub slabe zaczyna swiecic, zaczynamy odczuwac wielkosc sali koncertowej nagraniowej itp itd.
Czasami wydaje sie nam ze wlasnie to juz mamy na wlasnym systemie, ale nagle sie okazuje ze ktos nam pokazuje cos wiecej....
Od dawna negowalem hi-end 701, jeszcze jak Rafaell pisal o nich pochlebne peany, no coz czas pokazal co pokazal...a Rafaell sie ich pozbyl, co wiedzialem ze wczesniej czy pozniej sie stanie-juz troszke znam Rafaella i jego preferencje dzwiekowe:)
Tak jak P.Piotr powiedzial- 701 sa Hi ale nie top czy end....
kiedy ich slucham to jakbym slyszal cos czego akg nie prezentuje we wczesnijeszych swoich modelach z k340 na czele, trzeba przyznac ze graja na wysokim poziomie ale czegos zawsze mi wnich brakuje -omine tu osobistre odczucia dzwiekowe czy inne przypisy i okreslenia moich referencji.
Polecam ci jedne z wielkich-270,280,290 czy 340, wg mnie te ostatnie z tak dobrym wzmacniaczem jak leben zostawia 701 w przedbiegach, chociaz znow pisze o swoich preferencjach i przewidywaniach.
Sproboj posluchac 601 do jasnej ciasnej! daja duzo wiecej radosci ze sluchania :)
jak sie sprawdzi stawiasz piwo a jak nie ja to czynie :)
pozdrawiam