Odpowiadasz na wpis
>> maccoo, 2013-11-28 20:18:35
"Fajnie miec jedne i drugie ale nie wiem czy jest to dobra opcja, gdyz mimo wszystko sposob grania jest zblizony. Majac T70 raczej nie kupilbym T90 a majac T90 raczej nie celowalbym w T70. Wolalbym cos innego."
No właśnie - mam T90 do soboty i nie wiem czy je kupić czy oddać. Są zbyt podobne do T70 choć wyraźnie lepsze. Na co zatem jeszcze można spojrzeć jako kompana do T70?
===
Moim zdaniem na pewno nie warto miec jedynych i drugich jednoczesnie. Wedlug mnie T70 i T90 to ten sam poziom tylko troche inny balans, glownie za sprawa srodowiska w jakim pracuje przetwornik. T90 sa lepszym all-rounderem - nie mam watpliwosci, sa latwiejsze w odbiorze, T70 pozwalaja bardziej wniknac w muzyczny material ale na pewno nie sa juz takie dobre do wszystkiego.
Majac T70 - szukalbym otwartych sluchawek, ktore bylyby wlasnie dobrym all-rounderem, graly przekaz nastawiony raczej na fun niz analize.
Majac T90 - szukalbym znow otwartych nastawionych raczej na analize i detalicznosc.
Z tego wzgledu dla T70 powiedzmy K701 to nie bylby dobry kompan - ale nad K712 juz powaznie bym sie zastanowil. Moze jakies Audeze.
Do T90 trudniej cos dobrac bo one sa w zasadzie niby troche nastawione na fun, niby troche na analize. Tutaj mialbym problem.