>> Rolandsinger, 2013-01-03 13:38:32
Ja nie widze podobienstw Momentum do HD25II. Te pierwsze to sluchawki grajace w starym, dobrym sennheiserowskim stylu. W necie mozna poczytac o duzym podobienstwie do HD650. Dla mnie bomba. Z tego, co sie orientuje, to Ty wolisz raczej ofensywne i wyeksponowane soprany. K550 maja ich sporo, choc sa zrównowazone, nie natarczywe, a mimo to napisales niedawno, ze sopranów jest za malo, nie maja "powietrza" i sa monotonne (popraw mnie, jesli cos zle zapamietalem i nieswiadomie przekrecam). Nie sadze by ciemne jak d weza Momentum mogly Cie zadowolic. Poza tym K5%0 na pewno maja wiecej przestrzeni, a srodek jest znacznie mniej dobarwiony niz w tych Sennach, basu tez jest w AKG na pewno mniej.
===
@Roland: Ja nie napisalem, ze widze podobienstwa a ze ciekawie jest zestawic te dwa wykresy razem.
Nie napisalem tez, ze K550 ma za malo ilosciowo gory - tylko, ze ta gora jest dla mnie zbyt malo rozdzielcza, za malo zroznicowana i mowiac audiofilsko "nie ma blasku". Z monotonia sie zgadza - ale to nie bylo okreslenie gory tylko ich brzmienia calosciowo.
Analizujesz te sluchawki tak jak bym chcial je kupic - one po prostu mnie ciekawia, nie jestem "na kupnie". Sam umiem sobie zinterpretowac taki wykres vs wlasne upodobania. Wizualnie kompletnie mi sie nie podobaja i uwazam je za brzydkie co juz je w zasadzie skresla. Taka ch-ka pasma przenoszenia mnie nie odstrasza ale tez mnie nie przekonuje, jednak nie odpycha mnie tak jak DT1350 ;)