To wszysko zalezy. Osatnio 2 paczki z Japoni doszly do mnie doslownie w kilka dni. 5 razem z odprawa celna. W UC spedzily slownie - jeden roboczy dzien.
Przy paczce PTXa po prostu jest pech. Deklaracja celna jest wypelniona blednie i musialem wyslac potwierdzenie zakupy, dowody wplaty etc. Blednie wypelniona - to nie znaczy, ze tylko wartosc sie nie zgadza - wtedy sprawa idzie o wiele szybciej a jak sami wiemy, wartosc jest zanizona na 95% paczek.
Jesli chcemy miec pewnosc - zawsze mozna zamowic FedEXem - jaka wartosc wpiszemy - taka przejdzie.
Zamowione sluchawki Shure SE420 - wyslane w poniedzialek - dzisiaj juz byly u mnie o 12 po odprawie celnej.
Jesli ktos nie wierzy - look -> FedEX ->
http://www.fedex.com/Tracking?ascend_header=1&clienttype=dotcomreg&cntry_code=pl&language=polish&tracknumbers=724072839475+
Paczka z Japoni -> EI463815422JP
Wiekszosc rzeczy kupuje w ten sposob a kupilem juz duzo. Niestety taka sytuacja zdarzyla sie pierwszy raz - i do przy pechowej paczce PTXa.
Oczywiscie, mozna tam pojechac i zalatwic sprawe od reki - czasem tak robilem by bylo szybciej.
Ale ja mam teraz w pracy Deadline na wazny projekt i nie moge sie wyrwac.
Jesli PTX mozesz wziascc dzien urlopu - z moim upowaznieniem na pismie - zalatwisz to od reki w jeden dzien.
Jestes jesli dobrze pamietam z Opola, Ja z okolic Krakowa tez za blisko do Bytomia nie mam a nie dysponuje obecnie samochodem.