Dokladnie. Ani ja. Wiec uwazam podobnie, ze te teoretycznie "audiofilskie" kable - ktore dzialaja np. podobnie jak kable Tara Air etc. raczej odchudzaja dzwiek czyniac go bardziej przejzystym a tego GS1000 nie potrzeba. Kierunek powinien byc inny, ale tez nie mozna przesadzic by znow nie zrobic z nich ciemnych sluchawek i wyciac przestrzen.
Takie ziaziu zrobil mi np. konnekt Van den Hula - The Second przy GS1000 - stracily to co w nich bylo najciekawsze.
Tak czy siak, powinno to byc jak dla mnie cos - co nie zmienia balansu tonalnego - bo mnie sie podoba taki jaki jest, nie zmniejsza nic, jedynie mogloby dodawac ciala i barwe.
Jako, ze to wlasnie zrobil ten konnekt Oyaide PCCOC-A - mogloby to byc ciekawe rozwiazanie, z drugiej strony - mogloby byc tak ze tego wszystkie razem bedzie za duzo.
Stefan Audio Art na opinie o samodzielna zmiane kable odpisal mi cos takiego:
"Yes, removing the drivers from the wooden shell of the GS1000\'s can be a very difficult process. Therefore, after discussing the install procedure with John Grado, we reached an agreement that we would highly encourage all those who are interested in doing the install themselves, to have Grado Labs, Inc. do the installation. Because the installation is very "tricky" it is too difficult for us to offer help with the installation. A few have tried and after trying, they end up sending the headphone and Equinox cable to us for Grado Labs installation.
Grado Labs Inc.does a factory install and they do a beautiful job. Many customers from Europe have sent there GS1000 to us for the installation and are very pleased."
Hmm. W zasadzie nie maja interesu w tym zeby opozniac jeszcze proces i rekomendowac zmiane przez Grado - bo mogliby to zrobic sami - wiec moze faktycznie jest w tym jakis "knif".
Poki co, poza standardowym kablem najlepszym kandydatem bylyby dla mnie zyly PCCOC-A. - Takze sobie teoretyzujac.
Tak btw. Ortofon robi tez ciekawe kable laczac PCCOC ze srebrem np.