>> aasat, 2010-05-10 15:46:02
>PS: sorki Majkel za publiczne przesłuchanie, ale ciekawy jestem jak można równocześnie być fanem Grado i >teoretycznie nowych ortho np LCD2 za które trzymasz kciuki
aasat pozwól, że zacytuję Majkela (miejmy nadzieję, że się za to nie obrazi) i jego wypowiedź sprzed 3 godzin na tym forum tylko w innym wątku:
"Autentycznie przeźroczysty wzmacniacz to taki, który z porządnym (niekoniecznie drogim) źródłem porusza wszystkie zmysły samym dźwiękiem. Kiedy słuchasz koncertu organowego nagranego w starej katedrze, to masz wrażenie, że czujesz zapach starego drewna i chłód kościoła, i widzisz kolor i kształt ław i klęczników, słuchowo daje się odczuć rozmiar i kształt naw kościoła, itp. Na nieco mniej przeźroczystym wzmacniaczu słychać zasadniczo te same dźwięki, ale nie towarzyszy im wrażenie i atmosfera nagrania. Idąc dalej w dół z jakością, zmniejsza się złożoność dźwięków, stają się ograniczone przestrzennie, potem powykręcane jakby częściowo na lewą stronę, a dalej w dół to szkoda pisać, bo wiadomo."
fallow skwitował to tak:
"Powiedzcie mi w koncu co palicie, tez bym sprobowal :)))"
aasat jeśli nie palisz tego samego, to myślę, że dalsza dyskusja jest bezcelowa ;))) Choćbyśmy nie wiem jak się starali, nie jesteśmy w stanie wszyscy - każdy z każdym się dogadać - powodów jest wiele i nie miejsce tutaj na filozoficzno-psychologiczne dywagacje :)
Pozdrawiam,