Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

intuos

• 1003 / 6468
  • Ekspert
04-05-2010, 14:33
Roland,
moj blad, i bije sie w piers :)

intuos

• 1003 / 6468
  • Ekspert
04-05-2010, 14:40
Mam taki problem, że będąc w pracy muszę pisać szybko i czasami jest to powodem błędów i literówek,za które przepraszam kolegów i koleżanki. Nie chciałbym, by moje wpisy z tego powodu były odbierane źle, bądź samoczynnie zaniżały ocenę mojej osoby i tematu, który opisuje w poście.

Pozdrawiam
i jeszcze raz przepraszam :)

asmagus

• 4439 / 6017
  • Ekspert
04-05-2010, 14:43
Bez przesady, każdy z nas robi błędy. To nie konkurs ortograficzny - wiadomo, trzeba dbać o język ale bez przesady, za jeden błąd nikt cię nie ukrzyżuje :)

fallow

• 6463 / 6438
  • Ekspert
04-05-2010, 15:22
Hm te nowe Ultrasone Pro2900 to byl logiczny krok - tak samo jak z Pro750 i Pro2500 - ten sam przetwornik w obudowie zamknietej i otwartej. Mozna wiec bedzie liczyc na to, ze bas "troche ustapi" ale gora pewnie jak byla podbita tak bedzie. Srednica tam byla wyraznie wycofana wiec do pobijania gornej to sie pewnie nie ma co przyczepiac. Tak czy siak pewnie z ta wersje bedzie lepsza niz Pro900 bo bas nie bedzie tak dawal sie we znaki :) Inna sprawa ze te sluchawki powinny kosztowac maksimum polowe tegoco kosztuja porownujac je np. do K70x, czy DT880/990. Oczywiscie - moim subiektywnym zdaniem :))

sinue

• 8 / 5773
  • Nowy użytkownik
05-05-2010, 03:07
ROLANDSINGER
===============

Jak masz chłopie fatalnie dobrany tor dzwiekowy to nie ma sie co dziwić,że nie lubisz GRADO,
Jakbyś z uwaga czytał co napisał Pan Piotr Ryka to bys wiedział ,że GRADO potrafią fenomenalnie zagrac
nawet z dziurką 32 omową ,a niekiedy potrafią podziękowac  nawet wypasionemu wzmacniaczowi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sinue

• 8 / 5773
  • Nowy użytkownik
05-05-2010, 03:13
 DO    ==========    ROLANDSINGER
================================
w zasadzie na początku dwa slowa wstepu;
czytam juz od okolo 2 lat przerózne wątki na tym forum
i musze choc raz zabrac głos bo czuję sie bardzo zniesmaczony wypowiedziami
pana rolandsingera i jakże niskim jego poziomem wypowiedzi w wielu płaszczyznach!!!!!!!!!!!
mysle,że jakbyś chłopie miał choc za grosz ambicji to opusciłbyś to forum
i nie zasmiecał  tego forum wyupowiedziami na poziomie pierwotniaka!!!!!!!
pozatym troche więcej szacunku dla Pana Piotra ktoremu nie  jestes godzien
wiazac nawet sznurówek  .......................
nie jestem znajomym Pana Piotra, ale jak dla mnie to nie zwykły i pospolity recenzent
jak np. pan pacuła ,ale RECENZENT--- ARTYSTA---MISTRZ- z DUSZĄ
i długo można by pisac w samych superlatywach...........  i nikt nie potrafi z taką duszą i PASJĄ pisac
                                                                                                                                ======
o słuchawkach i tak POCZUĆ DZWIĘK  .......  moim skromnym zdaniem to najbardziej rasowy
fachowiec w tej branży.......  i przy Panu Piotrze jesteś jak zwykły kundel .......... i piszesz tak niesmacznie i
tak żenujące  teksty ,ze mozna nabrać odruchu wymiotnego.........
załuż sobie chłopie własne forum ........... i tam dawaj popisy swojej agresji i niekompetencji itd......

co do GRADO .........  to przesłuchałem prawie wszystkie sluchawki swiata[poza STAXAMI]
i to własnie  GRADO  były pierwszymi sluchawkami ktore uderzyły mnie JAKO JEDYNE w splot słoneczny........
TO  SŁUCHAWKI KTÓRE POSIADAJĄ DUSZĘ
====================================
I DLA MNIE NAWET GDYBY JE PAKOWANO W BRUDNY I WYTŁUSZCZONY ZJEŁCZAŁYM TŁUSZCZEM
PAPIER TO I TAK JE BEDĘ KOCHAŁ ....................  ZA DZWIĘK I DUSZĘ W DZWIEKU
a nie za opakowanie.........

Bednaar

• 556 / 6427
  • Ekspert
05-05-2010, 08:21
O co chodzi z tymi (słuchawkami) Grado, że niektórzy taką krucjatę prowadzą? Czy istnieje jakiś obowiązek je lubić, o przepraszam - KOCHAĆ - a produkty innych firm (AKG, Sennheiser, Beyerdynamic, Ultrasone, Koss itp) nadają się tylko do odstrzału?

Bednaar

• 556 / 6427
  • Ekspert
05-05-2010, 08:26
A tak poza tym, Panie sinue, poczytaj Pan jeszcze raz swoje wpisy pełne wycieczek osobistych o pomyśl Pan krytycznie - na spokojnie - o ich poziomie...

ogorek

• 855 / 5808
  • Ekspert
05-05-2010, 08:26
>>>>
Odpowiadasz na wpis
>> sinue, 2010-05-05 03:13:57
DO ========== ROLANDSINGER
================================
 i przy Panu Piotrze jesteś jak zwykły kundel .......... i piszesz tak niesmacznie i
tak żenujące teksty ,ze mozna nabrać odruchu wymiotnego.........
załuż sobie chłopie własne forum ........... i tam dawaj popisy swojej agresji i niekompetencji itd......
<<<<

Ja czytam audiohobby od początku jego powstania. Wiele lat audiostereo, mp3forum od dawien dawna ...
i uważam ..., że każdy ma prawo do swojego zdania. Każdy inaczej odbiera muzykę/brzmienie.

Mnie SR60, SR325 wogóle nie pasowały ...

Recenzje Pana Piotra czytam również z przyjemnością, co nie znaczy ze całkowicie się z nimi zgadzam. Pan Piotr ma swój tor i z tym torem tak a nie inaczej zgrywają się testowane słuchawki.

Nawet ostatnio @lancaster zdziwił się wynikami ostatnich testów bo odbierał recenzowane słuchawki inaczej.
Jest coś takiego jak synergia sprzętu i indywidualny odbiór przekazu audio.

Mozna zarzucić @Rolandsingerowi zawziętość ale jakoś nigdy nie można było braku kultury. A takowego braku można się dopatrzyć w powyższej wypowiedzi.

Jaki sens ma dyskusja gdy wszyscy zgadzają się z jednym punktem widzenia ...
Zresztą wielokrotnie @Rolandsinger podkreślał, ze głównie zirytowała go cena flagowych Grado w porównaniu do ich awaryjności i tego, ze nie wszyscy odbierają je jako dobre. Polecam czytać dokładnie a nie wybiórczo.

Zawsze najłatwiej skrytykować tor, ale tu się zgodzę z @Rolandsingerem ze dobrze jest tez porównać sprzęt do takiego dostępnego w sklepie ...

Na koniec: ja też robię błedy ortograficzne ale zawsze potem przepraszam, ew. piszę o braku możliwości edycji
Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

Max

• 2204 / 5965
  • Ekspert
05-05-2010, 08:39
Jak juz kiedys napisalem - niepotrzebne skreslic... :)

Gdyby pominac wykrzykniki i wielokropki i "osobista wycieczke", mozna sie pokusic o znalezienie stylistycznego podobienstwa w wypowiedziach obu panow.
:))

chrees

• 1662 / 6468
  • Ekspert
05-05-2010, 08:42
Max --> O tym samym pomyślałem :D
Czy jest tu gdzieś Mirek?

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.

Sim1

• 1829 / 6432
  • Ekspert
05-05-2010, 11:42
>> chrees, 2010-05-05 08:42:41
6 postów wyżej

fallow

• 6463 / 6438
  • Ekspert
05-05-2010, 12:00
to jest prawdziwa religia :))

aasat

• 2402 / 6451
  • Ekspert
05-05-2010, 12:07
>> fallow, 2010-05-05 12:00:42
to jest prawdziwa religia :))

Też jestem pod wrażeniem :)

Gustaw

• Gość
05-05-2010, 12:08
>> sinue, 2010-05-05 03:13:57
 i przy Panu Piotrze jesteś jak zwykły kundel

Noooo, ....facet.....  za takimi takimi tekścikami to na izbę wytrzeźwień a nie na forum.