Odpowiadasz na wpis
>> Piotr Ryka, 2010-04-19 15:51:06
>> fallow, 2010-04-19 15:12:44
Porównaj wykres K701 i K1000 i powiedz mi, gdzie na nim widać, że jedne są trzy klasy wyżej niż drugie, jak sam napisałeś.
Przy okazji. Proponuję konkurs na najbardziej płaski wykres. Zwycięzca odbiera nagrodę w postaci deseczki do krojenia, jak wiadomo całkiem płaskiej.
---
Nie uwazam aby byly trzy klasy lepsze (K1000 niz K701). Poglady sie zmieniaja i zmienily sie takze i u mnie. Jak latwo zauwazyc nie jestem juz tak zachwycony GS1000 jak kiedys i kiedys mialem znacznie wiekszy talent do wyolbrzymiania i przyjmowania na bajkowo roznic dzielacych sluchawki.
K1000 sa dla mnie kolejnym etapem ponad wszystkimi sluchawkami ktore mialem okazje slyszec, z prostej przyczyny - graja bardziej jak glosniki, w zasadzie to nie sa do konca sluchawkami tylko glosnikami przyczepionymi "do glowy".
A z charakterystyki pasma przenoszenia mozemy dowiedziec sie jaki balans maja dane sluchawki ale na pewno nie dowiemy sie ile klas sa lepsze niz inne czy tez gorsze, to juz kazdy sam sobie indywidualnie ocenia.
Jak widac na moim zalaczonym obrazku, kiedys sadzilem ze K1000 sa 3 klasy lepsze niz K701 a dzisiaj uwazam, ze K1000 sa nazwijmy to pol klasy lepsze niz wszystkie tradycyjne sluchawki. To takie klasowanie mozna sobie wsadzic w 4 litery :)) Kiedys pisalem, ze trzy a teraz pisze, ze jedynie pol.
Dla kogos innego moga byc 1.5 klasy lepsze a dla jeszcze innego 3 klasy gorsze bo nie poslucha na nich AC/DC.
Podobnie jak GS1000 mialy w recenzjach kolegow i moich opisach kiedys wszystko "wypasione na max" a teraz juz czesto wydaja sie byc troche lepsze niz "srednie". (Oczywiscie pomijajac Maxa i Pastwe - dalej uzytkownikow GS1000 ktorzy pewnie wcale tak o nich nie powiedza).
Co innego, ze kiedys fascynowala mnie kazda najmniejsza roznica w dowolnym aspekcie sluchawkowej prezentacji (w jakikolwiek sposob) a dzisiaj jakos nie robi to na mnie za duzego wrazenia. Wiekszy fun mam ze sluchania muzyki i z pisania na forum o tym co jest lepsze a co gorsze albo co jest rowne i rowniejsze :)))
Reasumujac - dla mnie to, ze ktos sobie oceni klase sluchawek na swoj sposob o niczym wielkim nie swiadczy, natomiast charakterystyka pasma przenoszenia swiadczy o balansie danych sluchawek w sposob oczywisty :)
Co moze swiadczy o klasie ? No skoro to dla mnie tak indywidualna i subiektywna sprawa - to moze o niej swiadczyc jedynie indywidualna i subiektywna ocena jakiegos czlowieka :)