Tak , ponieważ już przetrzeżwiałem to troszke napisze jak ja to widzę ))
Wiec przede wszytkim chciałbym zacząć od trzech rzeczy, nie powinno sie oceniać wzmacniacza lampowego po pierwszych taktach, ponieważ za mocno zajarałem sie i podlączyłem kolumny bez jednej zwory , mysle sobie no zajebiscie , ale cos popsute barwa jest ,ale środka niet, no i olsnienie.
Druga sprawa to lampy, wzmacniacz kupiłem od człowieka ,który wskoczył na Maishu, dołożył mi wszytkie nowiotkie lampy mocy i sterujące elektroharmonixa,zakładając sterujące lampy 6SN7 nowe, dzwiek ciemny jakby beznamietny , ale wciągający, jednak wole jak wysokie tony wisza w powietrzu więc wróciłem do starych.Poprostu potrzebują czasu
az juz troche przetrzeżwiałem to napisze parę słow jak ja to widzę.Nastepna sprawa to kable głosnikowe , od pewnego czsu grałem sobie na tranzystorze z Kimberem 4pr i uważam ,że ten kabel bez zadnego woodu grał równo ze wszytkimi aspektami potrzebnymi do słuchania muzyki, w posiadaniu mam również kabel który kiedys kiedys kupiłem do lampy i nie jest to miedz posrebrzana jak napisał Robix tylko samo srebro, kabel był robiony na politechnice we Wrocku, niestety na tranzystorze grał poprostu szczupło a nawet momentami jazgotliwie, po podpieciu do AN jakby dwie kurtyny opadły, mina moja była nie tęga ponieważ uważałem ze solidny Kimber da rade jakiejś wydumajce zrobionej na pracach ręcznych ))chociaż ta wydumajka kosztowała mnie 8lat temu 1200zł, a więc jest to jeszcze jeden dowód na to ,że nie warto okopywać się na pozycji nie dowiarka i twierdzić czegoś czego się nie doswiadczyło nausznie ,że nie istnieje.
Wzmak ma zrobiony abgrejt za 400funtów polegający na wymianie chyba z 20 kondensatorów na Black Gaty potencjometr na Nobel , kabel wewnątrz na AN VZ srebrny, oraz odłączenie wszyskich wejsć i balansu .
Wracając do brzmienia jest mocno wciągające z nasyceniem częstotliwości które dla tranzystorow są jakby zakazane, dzwieki są dookoła kolumn trójwymiarowe, wokale powodują ciary na plecach, śpiewaki sa poprostu obecni, chetnych zapraszam na odsłuchy.
Musze jeszcze podkreślić na koniec uczciwośc człowieka który sprzedał mi wzmaka dodał mi do tego wszytkiego sieciówke Heliona i obciazył siebie kosztami przesyłki itd , jak pisałem wcześnej ludzi grających na AN w Polsce jest dużo jednak nie mają oni o czym pisać na forach .
pozdrawiam