>> piter,
Nie sądzę by AN spowalniał dźwięk, poprzednio miałem Wadie 830 a ta miała dobry rytm. Przy testach Audio Aero Capitole zauważyłem spowolnienie dźwięku (tzn. gorszy rytm) - przy AN jak również przy Ancient Audio nie zauważyłem by było gorzej niż z Wadią.
AN i Ancient na początku grały dla mnie prawie identycznie - (Ancient służył jako transport dla AN). Po dokładniejszych odsłuchach (z pomocą innej osoby) Ancient jest odrobinę lepszy (lepszy bas, kontrola dźwięku, przejrzystość). Audio Note gra chyba lekko podbarwionym dźwiękiem i przyjemniejszym (misiowatym) (lub na odwrót, Ancient bardziej sterylnie lub analitycznie). Ale różnice te są minimalne zwłaszcza dla kogoś kto (jak ja) nie słucha zbyt analitycznie. Być może jakiś prosty upgrade (inne lampy 6922) lub inny transport załatwiłby sprawę ...
Jeśli chodzi o bas, niektóre tranzystory mogą mieć potężniejszy (ale różnica nie jest duża) - inna kwestia czy bardziej prawdziwy ...
Inne testowane CD nie grały dźwiękiem ciągłym, co dla mnie przyzwyczajonego do analogu było nie do zaakceptowania ...