U mnie kolumny się po prostu nie sprawdziły. Blok, osiedle. Niestety lubię przywatować a i te gusta mam takie przycieżkie więc odpada. Miałem jakieś Kody takie standardowe i sprzedałem, sąsiedzi non stop przyłazili, domownicy się burzyli. Idioci z parteru robili imprezy do 3 w nocy i nawet ani razu nikt nie poszedł do nich czy nie zadzwonił po policję, a waliły kolumny 4 drożne prawie do rana. Takie podwójne standardy o których przypomniałem sąsiadowi że go widzę następnym razem jak zasuwa na dół jak będą robić imprezę. Nie ma strachu podejść do spokojnego gościa i wywalic że mu się bas nie podoba z krzykiem, ale wyjść do stada nawalonych młodzików to sie już przemysli sprawę dwa razy i się jakoś skłonnym jest bardziej do rezygnacji ze swoich postanowień i krzyków. "Widzę pana następnym razem jak pan tam do nich schodzi". Jak myslicie, zszedł? ;)
Sennheisery HD650 myślę względnie dobrze napędzone słyszałem i zachwytów nad tymi słuchawkami nie rozumiem. Do czego wy to żeście podłączali że wam tak dobrze grało? Słuchawki jak na moje ucho pozbawione "tego czegoś" dlaczego się w ogóle chce słuchać muzyki. Może nie były wygrzane?
Z jakością wzmacniaczy się zgodze. Ostatnio wpinaliśmy moje GS1000 do dziurki jakiegoś Denona z początku lat 2000, segment mocno średni, z którego grały ogólnie jakieś Wharfedale. Tragedia. Black Pearl rozsmarował to po podłodze. Po wpieciu w to zniknęło wszystko co fajne w tych słuchawkach.
Te kolumny do słuchawek można porównać ale nie w kategoriach bezwzględnych, raczej tylko na zasadzie takich technicznych aspektów dźwięku. Łupnięcia z kolumn nie zastąpią żadne pierdziawki na uszy :) To jest inny przekaz po prostu. Raczej na zasadzie "tu masz kolumny za tyle a tu masz słuchawki które grają podobną sygnaturą za tyle". Kto na czym woli słuchać i na czym może to już insza inszość. Kolegę mam który w ogóle słuchawek nie uznaje w sumie. Ja bym jakiś zestawik może złożył ale warunki są jakie są, nie będę się użerał z bandą hipokrytów którzy 15 lat w bloku dzień dobry nawet nie odpowiadają i zalewają mi cały czas sufit :D