Szkoda że na forum się wcześniej nie poradziłeś. Chyba że radziłeś się na forum mp3. Tych słuchawek nie słyszałem ale tu chyba nikt nic nie poiwe konkretnego bo tu nikt ich nie ma z tego co wiem. Fabryczny kabel ten z hifimanów mozna zastąpić jak i w każdych słuchawkach, kiedyś podpinałem do jakichś Hifimanów conducfila sonolene i była jakaś tam poprawa wypelnienia i przestrzeni. Z tego co pamiętam z moich kontaktów z HiFiman to okablowanie które oni dołączają nie robi wrażenia.
Jeśli miałbym 2000zł (bo tyle one chyba kosztują) na słuchawki do rzucenia to bym zadzwonił do muziker.pl i się spytał o Grado RS2e i od razu rabat 10%. Może udałoby się je wyciągnąć za 2200zł bo stoją tam teraz około 2450zł. W ciemno strzelę że HiFimany nie wytrzymają porównania, ale to subiektywnie pod mój gust mówię oczywiście.
Słyszałem HE1000 i te Sundary mają też nowe cienkie membrany, nawet się zainteresowałem nimi przez chwilę czy by nie dać szansy znów HiFiman. Ale po posłuchaniu HE1000 widziałem że nie zmienili podejścia. Tak w ciemno strzelając jesli sie charakteryzują mniej więcej tym stylem co flagowe modele, czyli taka zywość i zwiewność bez wykopu (ogólnie mały dół) to trzeba je wpiąć w jakiegoś mocnego lampiszona z wygarem na dole, raczej nie jasnego albo w ciepły mocny tranzystor. Nic więcej nie powiem bo bajek nie będę pisał :)