Audiohobby.pl

Ostatnio obejrzane.

• Gość
03-11-2010, 11:18
"Co nas kręci, co nas podnieca" - czyli stary, przegadany, dobry Woody Allen.
"Pogrzeb" - gangsterski staroć z szuflady Abla Ferrary - ze świetnym Chrisem Pennem.
Krzysztof - film o porwaniu Olewnika, wg. mnie bardzo wiarygodny, w zasadzie dokument fabularyzowany

• Gość
03-11-2010, 13:49
Magus - oglądałes ostatniego Allena?

• Gość
03-11-2010, 13:52
A teraz biorę sie za... Robin Hooda :)

magus

• 20990 / 6106
  • Ekspert
03-11-2010, 14:10
>> Ego-n, 2010-11-03 13:49:48
>Magus - oglądałes ostatniego Allena?

ostatni to ten z wczoraj czy przedwczoraj? :)

on tego tyle produkuje, że nie wiem czy nadążam
podaj tytuł, to ci powiem
Odszedł 13.10.2016r.

• Gość
03-11-2010, 15:00
"Co nas kręci, co nas podnieca"

magus

• 20990 / 6106
  • Ekspert
03-11-2010, 15:07
tytuł kretyńsko przetłumaczony

film świetny!
(tematyka lekko jak z Jej wysokość Afrodyta, ale na świeżo)
Odszedł 13.10.2016r.

Vinyloid

• 2470 / 5318
  • Ekspert
03-11-2010, 15:55
Woody jest boski ! Nie żebym miał ochotę się z nim przespać ale jego filmów nie mam nigdy dosyć. W jego dorobku rozczarował mnie jedynie film "Złote czasy radia". Reszta - git.

• Gość
03-11-2010, 16:43
A ja uwielbiam Złote czasy radia, natomiast nie trawię Klatwy Skorpiona.

Chwilami na ekranie nie widziałem Larry\'ego Davida, tylko Woody\'ego :)

• Gość
03-11-2010, 16:47
>> Ego-n, 2010-11-03 13:52:38

Jezeli lubicie Gladiatora I Waleczne Serce, to się nie rozczarujecie. Oczywiscie nie gadam o , powiedzmy "frywolnym" podejsciu do historii, ale o rozrywce (ja zresztą uwielbiam kino "rycerskie" nawet klasy B, i duzo potrafię wybaczyć)

• Gość
08-11-2010, 23:58
Hachiko. A Dog\'s Story - najpiękniejszy film o miłości i wierności, jaki widziałem.
Na faktach.

Zlote Ucho

• 2690 / 5392
  • Ekspert
09-11-2010, 02:10

"Maczeta" - Rodrigueza. Swietny.

.....................................................................................................................................
Nikt nie powinien decydowac o NASZYCH wpisach, jesli - nie naruszaja oczywistych norm.

ogorek

• 855 / 5443
  • Ekspert
09-11-2010, 09:26
Odpowiadasz na wpis
>> Ego-n, 2010-11-03 16:47:56
>> Ego-n, 2010-11-03 13:52:38

Jezeli lubicie Gladiatora I Waleczne Serce, to się nie rozczarujecie. Oczywiscie nie gadam o , powiedzmy "frywolnym" podejsciu do historii, ale o rozrywce (ja zresztą uwielbiam kino "rycerskie" nawet klasy B, i duzo potrafię wybaczyć)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Hmm, ale kino rycerskie - japońskie - "Azumi"
Czy wikingowie "Outlander" (piszę z ironią bo w 708 roku w Norwegii mamy rozbity statek kosmiczny i klona "Obcego")

No chyba ze jeszcze "azjatyckie rycerstwo" : "7 mieczy", "Banquet 100 dni cesarza", "Dom latających Sztyletów"

Chyba te ostatnie lepiejmi się ostatnimy laty ogląda. Chociaż fabuła (przeciwstawna do Hollywood, czyli niespełniona miłość i najczęściej śmierć bohaterów) zaczyna też już mnie nużyć :)

Generalnie jestem duzym dzieckiem i mam w kolekcji "Indana Jones-a", stare "Gwiezdne Wojny", "Czas Apokalipsy". Zgadzam sie z przedmówcami i o ile do wielu filmów wracam po latach to ostatnio nie widzę potrzeby kolekcjonowania współczesnych produkcji. Chyba przychodzi to z wiekiem (jak z muzyką, za młodu byle ostro i z emocją, teraz już trudniej coś wybrać)

Z takich rycerskich "dla dzieci i dużych dzieci" polecam (tym razem mocno szczerze) "Ostatniego Smoka" ...
Czytałem daaaaaaaaawno temu powieść, na podstawie której był zrealizowany i w powieści nie było "zadęcia Hollywoodzkiego" ale film można obejrzec (z dziecmi lub bez). Na zasadzie rozrywki (tylko duże dzieci, lubiące rycersko, smocze klimaty. Smok ma głos Sean-a)
Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

Radical

• 721 / 5406
  • Ekspert
09-11-2010, 10:09
>> ogorek, 2010-11-09 09:26:20
Odpowiadasz na wpis
Generalnie jestem duzym dzieckiem i mam w kolekcji "Indana Jones-a", stare "Gwiezdne Wojny", "Czas Apokalipsy".
------------------------------------------

Czas apokalipsy to nie film dla dzieci!! Ja sie pytam, gdzie byli rodzice ;)

• Gość
09-11-2010, 10:10
>> Zlote Ucho, 2010-11-09 02:10:35

"Maczeta" - Rodrigueza. Swietny.

Będę zaraz oglądał - już się nie mogę doczekać :)
Niezłą kolekcję rezyser tam zebrał z moim ukochanym Trejo na czele!

Radical

• 721 / 5406
  • Ekspert
09-11-2010, 10:27
Inception.
Pomysł nawet niezły, szkoda tylko że jak zwykle przez połowę filmu aktorzy się strzelają no i twórcy chyba stwierdzili że im bardziej coś jest skomplikowane tym lepiej. Wyszło im to średnio gdyż im bardziej się komplikuje tym film robi się płytszy. Można oglądnąć ale bez jakichś wysokich oczekiwań.

Prince of Persia
yyyy, jeśli ktoś oglądał piratów z karaibów i mu się podobało to polecam, jeśli nie, to nie :P

Alien Anthology
Tak tak, to kolekcjonerskie wydanie 4 filmów o obcym na BluRay. Wszystkie filmy w wersjach extended no i muszę powiedzieć że 4 część dalej kiepska, a pierwsza trzyma się nadal zadziwiająco dobrze jak na swój wiek, żeby nawet nie powiedzieć że najlepiej. Polecam dla fanów takich jak ja :)

Predators już oglądałem jakiś czas temu w kinie ale widzę że w wątku opinii brak.
Jeśli ktoś nie lubi pierwszej części predatora to oczywiście może przestać już czytać ;)
Miałem spore oczekiwania w związku z tym filmem jako że w produkcję zaangażowany był robert rodriguez który już nie raz pokazał że potrafi zrobić świetny film. Z kina nie wróciłem rozczarowany na pewno ale jednak spodziewałem się czegoś więcej. Sam film jest ok, minusem jest niestety sporo analogii do pierwszej części. Z jednej strony to nie może być wada skoro pierwszy film był świetny ale jednak tych podobieństw jest zbyt wiele, od terenu działań do muzyki. Film krótko mówiąc warty oglądnięcia. Dla osób nie znających serii polecam pierwszą część która swoją drogą wyszła w specjalnej zremasterowanej wersji Ultimate Hunter Edition na BD którą polecam ;)