oprocz trabek jest jeszcze niestety tysiace gatunkow muzycznych gdzie nie stosowano z upodobaniem trabek, metallici wogole nie slucham, nie mam zadnej plyty, slucham natomiast jazzu, rocka, hard rocka, r\'n\'b, rocka progresywnego, wokali kobiecych i wielu innych gatunkow, i to ma grac dlatego wg mnie czasami w tych watkach opiewajacych rozne rzekomo jedyne drogi i objawienia w audio nie pisze sie o znikomej elastycznosci i uniwersalnosci danego systemu, ale jak widzi sie ludzi , ktorzy odsluchuja kazdy system dwoma czy trzema plytami z ktorych wybieraja po jednym utworze to ja nie mam pytan, mnie trudno jest wybrac taka ilosc plyt, jak zongluje lampami w systemie to mam 10 plyt z roznych gatunkow przygotowane zeby cos o lampce powiedziec, co to za zestaw , ktory odgrywa tylko big bandy i zydowskich klezmerow, ja nie slucham ani big bandow , ani klezmerow , dla mnie to by moglo nie istniec wogole, chce uslyszec alice in chains unplugged, rory gallagher etched in blue, pink floyd animals, sistars aeiou, kind of blue , dire straits on the night i wiele innych rzeczy i to ma grac, nie mam zadnego samplera i nie zamierzam miec, podobnie jak nie slucham kari bremnes i innych slodko pierdzacych, taqkze mysle , ze niektorzy tutaj panowie sie zapetlili w tym roztkliwianiu o niszach i rzekopmej elitarnosci, trzeba pisac prawde, ze dany zestaw pieknie sobie radzi z kari bremnes i innymi tego typu plytami, ale nie radzi sobie z wiekszym skladem, ale komus to nie przeszkadza bo sucha tylko kari bremnes i tej drugiej, tej grubawej blondyny no jak ona sie zwie zapomnialem
lewacy sa wszędzie, niszczmy ich z całych sił...