Audiohobby.pl

Czy audiofil .....

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
02-11-2008, 10:29
I tak działa właśnie "obiektywny" Paweł:

>Nie ma potrzeby czuć się lepszym, ja mam potrzebę nawracania, a koledzy pieprzenia o nieistniejących różnicach i myślenia o sobie,
>że się jest wybrańcem, który słyszy to, czego tłuszcza nie :)))

wpierdzielił się w wątek, w którym nikt nie twierdził, że "jest wybrańcem", etc.
Po prostu facet EWIDENTNIE KŁAMIE po czym twierdzi, że ktoś się kieruje czynnikami subiektywnymi i wyobraźnią

Paweł,
załóż sobie WŁASNY WĄTEK o braku różnic w kablach, CD-kach i wzmacniaczach
Ja np. nie będę ci się tam wpierdzielał, żeby po raz 100 napisać to samo - że nie masz racji, że patrzysz na nieodpowiednie wykresy, etc.
Nawracaj sobie ile chcesz i kogo chcesz, serio
Odszedł 13.10.2016r.

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
02-11-2008, 11:04
oczywiście, że to nie mój wątek
tak jak nie jest to wątek pt. "Wszyscy, którzy słyszą różnice pomiędzy wzmacniaczami to debile"
Odszedł 13.10.2016r.

konto_usuniete

• 0 / 5624
  • Nowy użytkownik
02-11-2008, 11:06
JEDYNYM wyznacznikiem hajendu (lampowego też :) są cena i entuzjastyczne recenzje w gazetach, oparte na "odsłuchach" robionych przez dziennikarzy. Odsłuchy te są absolutnie niesprawdzalne, recenzent może tam napisać co chce: że usłyszał głos Boga przez dany klocek, na przykład.

Tak jakoś wychodzi, że w środku tego sprzętu często hula audiofilski wiatr :)))

To Ty tak twierdzisz ....
Do tej pory nie napisales NIC ( oprocz pustych sloganow) co potwierdziloby Twoje tezy.

>>> Jeśli są jakieś pomiary potwierdzające wyższość sprzętu hajend, to je pokaż.

Po co ? Pokazano juz Tobie pomiar  , z ktorego NIC nie zrozumiales.
A ja w przeciwienstwie do Ciebie - nie czuje w sobie "misji" .

Poza tym -  nie twierdze ze pomiary "pokaza wyzszosc hajend" tylko pokaza roznice pomiedzy poszczegolnym urzadzeniami.
Kwestia pieniedzy w kontekscie tej dyskusji jest drugorzedna.

WaldeK

Sabor

• 278 / 5909
  • Zaawansowany użytkownik
02-11-2008, 11:20
Bez względu na to, czy wsadzisz sobie termometr do ust, czy do dupy, wskazania będą te same. Co oczywiście oznacza, ze nie ma różnic...
:)

lancaster

• Gość
02-11-2008, 11:31
Paweł, zmiany ucho rejestruje, jednak metoda slepych testow nie jest w tym momencie miarodajna.
Moze zrobimy w ten sposób....wexmy dololny telewizor z regulacją kontrastu(czyli chyba kazdy ?:)
Teraz oglądamy jakis obraz(powiedzmy kontrolny - żeby sie nie ruszał :))
....zamykasz oczy a ja dodaje "dwie kreski" ....w powiedzmy 20-kreskowej skali kontrastu....lub po prostu nie dodaję.
To sie dzieje faktycznie i z otwartymi oczami będziesz widzial w którą strone rzebiegają/nie ulegąją zmianom parametry.
Jednak kiedy w miedzyczasie zamkniesz oczy to na skutek akomodacji wynik moze nie być już taki jednoznaczny.
a ja serio bede tym kontrastem regulował(albo i nie - bo to nei ma znacenia, to Ty miałbys okreslic czy jakies zmiany nastąpiły)

Warnki takie w ktorych nie bedziemy robić testów laboratorynych, tylko bedzie nas interesowalo czy te różnice rzeczywiście/jakie są.
Bo po to myśle mamy zmysl badawczy zeby nie ograniczać sie do naukowych testów....nauka od poczatku świata jest zacofana :))))

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
02-11-2008, 11:34
Paweł,
widzisz? znowu KŁAMIESZ
nikt nie kazał ci zgadywać - wszystkie istotne rzeczy zostały tam napisane
Odszedł 13.10.2016r.

lancaster

• Gość
02-11-2008, 11:40
Paweł, urzadzenia wysokiej klasy nie są od pokazywania swojej wyzszosci tylko myśle od dawania większej przyjemnosci z obcowania z nimi/dźwekiem.
....nawet jezeli ktoś placi tylko za swoje dobre samopoczucie na zasadzie: wydalem xxxxxxx i mam hi-end to jego sprawa :)
A ze to dobre samopoczucie jest czestokroc organizowane na zasadzie: "to jest najtańszy hi-end, a to prawdziwy hi-end, a to to uz ho-ho....bezkompromisowy hi-end, ktory nieco ustępuje ultra hi-endowi" :))))
sama nazwa hi-end to mam wrażenie wogole wymyslona na potrzeby poprawy samopoczucia zramolalych snobów....no bo przeciez zadnemu miłośnikowi muzyki/dobrego dźwieku takie pierdzielenie potrzebne nie jest.

lancaster

• Gość
02-11-2008, 11:42
Nei chodzi o to JAK DLUGO sluchasz probek, tylko o to czy przerwa jest wystarczajaco duga do akomodacji czy tez nie..

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
02-11-2008, 11:44
Nieprawda, znowu KŁAMIESZ :)))))
Odszedł 13.10.2016r.

lancaster

• Gość
02-11-2008, 11:49
Paweł, jezeli bedziemy przełączac natychmiast i rożnic nie bedzie to pozostanie mi sie z toba zgodzic :)
....znaczy sie ze w ślepych testach różnic nie ma ;)

lancaster

• Gość
02-11-2008, 12:02
Paweł, wiem ze róznice istnieją :)  Przepaści i róznicy "klas" oczywiscie nie ma, bo jak jest rożnica 2 kresek w kontraście telewizora ? A jednak jakiś tam komfort i "dopasowanie" ona daje.

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
02-11-2008, 15:40
>> XYZPawel, 2008-11-02 08:16:13
>> majkel, 2008-11-01 23:33:30
>Dziwna sprawa, temat filtrów pasywnych i aktywnych przerabiałem na kilku przedmiotach,

>Najwyraźniej spałeś na zajęciach, albo szkoła była nędzna.

Ani jedno, ani drugie. Ćwiczenia miałem na przykład z panem Jaromirem Waszczyszynem, reszta nazwisk i tak Ci nic nie powie. Co do filtrów cyfrowych, znam temat z teorii i praktyki, ale nie będę się rozpisywał, bo i tak nic z tego nie zrozumiesz. W technikach tego nie wykładają, jak też paru innych rzeczy, o których wspominałem, a dla Ciebie to czysta magia, bo nie przerobiłeś matematyki i fizyki w dostatecznym zakresie. To jest właśnie największy problem mądrali z "techników o wysokim poziomie", że nie wiedzą czego nie wiedzą, a prawo Ohma znają tylko w najprostszej postaci, o mikroskopowym prawie Ohma mało który słyszał, ale ci nie bredzą zapamiętale robiąc z siebie durniów po forach.

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
02-11-2008, 16:01
Paweł,
ty naprawdę potrzebujesz podpierać się autorytetami w swoim podejściu do audio?
mają wspierać twoje kłamstwa, czy co?
Odszedł 13.10.2016r.

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
02-11-2008, 16:21
Paweł,

czyżby zaczęło ci coś przeszkadzać? :))

filozofia Kalego? :)

ja mam misję wykazywania wszystkim twoich kłamstw i głupot

ty masz swoją mijsę, ja mam swoją

ty prześladujesz nas, ja prześladuję ciebie