Odpowiadasz na wpis
>> XYZPawel, 2008-11-02 19:40:34
>> majkel, 2008-11-02 19:23:42
>Jaromir Waszczyszyn,
>Przecież pisałem, żebyś darował sobie Pana od ćwiczeń...
A w czym problem? Przecież Ty zakończyłeś edukację na etapie pań i panów od ćwiczeń, no chyba że miałeś wykłady i egzaminy w szkole średniej? Poza tym - tak, pan od systemów Grand Silver Mono i Wing jest dla mnie autorytetem, w przeciwieństwie do Pana, który musiał skorzystać z dokonań wybitnych specjalistów od sygnałów, takich jak Butterworth, Czebyszew lub Bessel. Ten crossfeed Linkwitza to też ponoć nie taki cud, i zawsze lepiej słucha się bez tego.
Poza tym czekam na jakiś ślepy test, ale widzę, że piętrzysz nieistniejące problemy. Nie słyszysz różnic między klockami, ale 0.2dB różnicę głośności uważasz za słyszalną. Bardzo to ciekawe. Potem pewnie powiesz, że były różnice w głośności, ale nie w całym paśmie, bo jakby nie było, to by nie było słychać różnic, i kółko się zamknie. Poza tym tłumaczyłem już - nie da się porównując dwóch lub kilku urządzeń powiedzieć, że wszystkie urządzenia grają tak samo. To tak jak pomylić dwa rodzaje pasztetu w ślepym teście, a potem opowiadać, że wszystkie pasztety smakują tak samo.