A wiesz, ciekawa sprawa nie tylko z pilotami. Zacznę od innego przypadku bo zapomnę :) Wczoraj w Media Markt oglądałem streamera, bodaj Eversolo (pierwszy raz to na oczy widziałem i w sumie sympatyczny dość, byle za mocno nie macać) czy jak mu tam, pewno takiego co to nam Gustawa przytkało jakiś czas temu. No ale ja nie o dźwięku tylko o obrazku na tym eversolo. Ogólny wystrój że się tak wyrażę bardzo zalatywał na PCP , jakby tam zagrzebali trochę głębiej w ustawieniach. Nie wiem, może zwidy ale ja sobie takie na ciemno wszystko porobiłem i bardzo to wygląda jak z tej samej parafii.
Możliwe żeby to na tym samym sofcie latało? W końcu kod od picore wolny, można sobie przysobaczyć-coś odklikać, wyłączyć żeby taki macacz kient czegoś nie skaszanił i system gotowego streamera do sklepu gotowy. Bardzo to żwawo tam działało, zdecydowanie lepiej niż na takim Volumio dajmy na to. Chociaż ja to w zasadzie porównania nie mam do czego innego.
Nie mniej na własnej skórze przekonałem się że pcp wyraźnie szybszy, na dzień dobry to w uruchomieniu od zera. Taka sama malinka a pcp mi zaczyna grać po 35-40 sekundach od powera. Jeszcze pulpitu nie ma a już gra jeżeli jakiś autostart był włączony, akurat to na radio Nowy Świat mam ustawione. Volumio mieli ze trzy razy dłużej zanim zaskoczy.
Teraz co do podczerwieni :) Uruchomiłem obsługę , niczego nie dotykałem, niczego nie wybierałem. Tak jak leci odptaszkowałem i wsio.
Uruchomiła się ta co co w czapkę wbudowana . Żeby dobrze działało to by trzeba diodę z czapki wylutować i na jakich drutach przyczepić tak żeby świat widziała , bo w tym miejscu gdzie jest to średnio na jeża. Okazało się że pilot od podczerwieni który wprawiłem w ślimaka działa >) W sumie to też średnio na jeża bo mogę zrobić głośniej albo ciszej i ew przeskoczyć na inny utwór gdy leci z listy.
No ale pilot też ma trzy guziki na krzyż hehehehehe.
Tak sobie myślę że jeżeli kupię pilota od Logitecha to powinno trybić, prawda?
A może jaki uniwersal który ma na liście obsługę Logitecha?
Pytam się bo o pilotach pojęcia nie mam, to takie zło konieczne dla mnie.
Taki w necie mi się na oczy nawinął