Nie bardzo wiem jak to zrozumieć, internet (AI) nie pomogło,kiedy jest lampka LED z tym napisem to magnetofon lepiej nagrywa/odtwarza , jak nie ma to jest gorzej-:)))
Czy koledze nie chodzi czasem o napis C lub B?
To dolby więc jak kolega nagrywa w danym systemie redukcji szumów np B to musi i w nim odtwarzać. W przeciwnym razie będą różnice.
- Jak nagrasz w dolby B i odtworzysz bez dolby to wtedy góra będzie jaskrawa. Jak odtworzysz w C to będzie słychać charakterystyczne pompowanie wysokich tonów.
- Jak nagrasz bez dolby i odtworzysz z dolby B lub C to wtedy góra będzie przytłumiona.
Pamiętaj. Dolby to możliwość a nie konieczność :D Ja używam tylko dla kaset typu 1.
Wracając do mojego poprzedniego tematu azymutu. Będę podejmował dalszą walkę z tym chociaż czasu jak na złość mało no ale co nagle to po diable :)
Niestety międzyczasie odezwało się jedno sprzęgło (według mnie).
Oto filmik z głośnej pracy i takiego charakterystycznego skrzypienia jednostajnego i powtarzalnego:
-
https://youtu.be/XTMesZxoHaUMam nadzieję że dostatecznie to słychać na tym filmie.
Moim zdaniem to głośna praca sprzęgła. Problem jest tylko na trybie Forward na jednej kieszeni.
I tak rozkręcam akurat ten mechanizm jeszcze raz więc przy okazji rozebrałem i sprzęgło.
Co to za czarny smar ktory pokazałem czerwonymi strzałkami?
On jest na pewno od nowości bo samego sprzęgła jeszcze nie rozbierałem.
Czym to smarować po wyczyszczeniu?
Bardzo proszę kolegów o zasugerowanie odpowiedniego smaru abym nie popełnił jakiegoś babola ze złym smarem :)