Ja ostatnio chciałem zakupić film "Dom Glassów", bo przypomniał mi się przez zapowiedzi przed innym filmem na kasecie. Kiedyś dawno go oglądałem i pamiętam, że był dobry.
Patrząc po ogłoszeniach sprzedającego, żeby dodać coś do darmowej wysyłki - moją uwagę przykuła okładka "Showdown in Little Tokyo" - film znany u nas pod tłumaczeniem "Ostry Poker w Małym Tokyo" lub "Starcie w Japońskiej Dzielnicy". Sprzedający wystawił jako "Małe Tokyo" i przez niską cenę (20 zł z groszami) wydawało mi się, że albo pomyłka sprzedającego, albo wersja anglojęzyczna. Stwierdziłem, że zaryzykuję, bo chwilę już szukam tego filmu, a upolować go dość często i jeśli się pojawia oryginał, to chodzi po 200 zł i więcej (sick!!!).
Jak tylko wziąłem okładkę do ręki, wszystko było jasne - pirat pod nazwą "Małe Tokyo" haha. Jakość kopii bardzo marna, lektor też jakiś amator (choć niektórzy młodzi, których możemy usłyszeć w TV, mogliby się od takich dawnych, bazarowych lektorów uczyć...). Ale za tą cenę nie ma co wybrzydzać. Gdyby jednak ktoś miał nawet jakąś lepszą kopię lub nagranie ze starszej TV tak do 2005 roku max - to byłbym chętny.
Dokument o Tarantuli dobrałem za 5 zł do darmowej wysyłki - mimo, że jestem arachnofobem :P