Audiohobby.pl

Kącik Kinomana

JaKub92

• 2082 / 5942
  • Ekspert
30-07-2025, 19:43
No mnie ten "Park Jajcarski" mocno rozczarował... Pomysły dobre, ale wykonanie fatalne i mocno kiczowate, jak zauważyłeś, humor słaby - a według opisu zapowiadał się super.

Za to wczoraj przyszedł film "Arachnofobia", który przypomniał mi się jakiś czas temu i też na niego polowałem od jakiegoś czasu. Miałem kiedyś nagrane z Polsatu, jeszcze jak chodziłem do gimbazy - nie pamiętam, co się stało z kasetą, ale pewnie kiedyś skasowałem i nagrałem coś innego (przypominam sobie, że trochę słabo mi się nagrał - przy kiepskim odbiorze z anteny).
Ostatni raz widziałem ten film 15 albo i więcej lat temu, a teraz wracając do niego po tym czasie, nie czułem się ani trochę zawiedziony - miło było go sobie odświeżyć po długich latach, poza tym, uważam, że jest jak na swoje lata (1990) bardzo dobrze zrealizowany, z fajnie dobraną obsadą, jest dobre budowanie napięcia jak na taki lekki horrorek, a i od czasu do czasu jakaś nutka humoru. Efekty wyglądają lepiej, niż produkcjach z ostatnich lat typu "Gniazdo Pająka" czy "Pajęczyna" - gdzie wyglądają kiczowato i chyba zostały wygenerowane przez AI... A tutaj w niektórych scenach musieli się postarać i wyszło super - i nie widać jakiejś pomocy komputerów.

Za to pracownicy wypożyczalni do której należała ta kaseta, już chyba naprawdę nie mieli gdzie nakleić informacji o przewijaniu taśmy... Nie znoszę zaklejonych okienek nad szpulką, a to już nie pierwsza taka kaseta jaką mam i niestety ciężko tą naklejkę skutecznie usunąć :/
Analogowa Grupa Wywrotowa. JaKub

AUDIOTONE

• 10613 / 6295
  • Moderator Globalny
30-07-2025, 20:20
Pamiętaj by przewinąć kasetę od początku ;-)
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Wojtek.

chorazy3

• 2039 / 2059
  • Ekspert
01-08-2025, 11:09
Arachnofobię pamiętam z dawnych lat. Niezły film jak na tamte czasy.

Ja ostatnio zdobyłem taki tytuł na VHS : Brother, Takeshi Kitano, męskie kino w japońskim stylu.

« Ostatnia zmiana: 01-08-2025, 11:12 wysłana przez chorazy3 »
Paweł