No dobra- a co w sytuacji gdy drut jest grubaśny - w sumie plecionka w cewce a jest 40mV na wyjściu.
?
Nie mam pojęcia ale dostrzegam kilka możliwości:
1. Inaczej wykonujemy pomiary. Szczególnie, że to układ mostkowy
2. Wasze TPA pracują w innym trybie - SE, BTL, PBTL - z innymi wartościami Vpp. Np. SE to tylko pół mojego napięcia na wyjściu!
3. Mam skopany filtr - błędny projekt, zwarcia (ale w obu identycznie?), źle policzony
4. Użyte elementy w moim zrobione są z ziemniaka
5. Zamiast oryginalnego TI TPA3255 użyto w moim zamiennika "identycznego z naturalnym".
Innych IMVHO przyczyn nie ma.
Na dziś dzień wiem, że
na wyjściu samego TPA3255 (piny) w trybie BTL ma być 450kHz o amplitudzie (Vpp) prawie podwójnego napięcia zasilania bez składowej stałej. Te 450kHz ma zostać odfiltrowane na filtrze wyjściowym low-pass. Kropka. U mnie jest ale kiepsko, co sugeruje kiepski filtr.
Porównywanie z innym Class-D jest ryzykowane, bo różne stosują różne metody modulacji. TPA3255 stosuje metodą AD, konwencjonalną - górny o dolny MOSFet w przeciwfazie. Ale np. taki TPA3116 (3118, 3130) stosuje metodę BD, gdzie przesuwane są fazy między synchronicznie podawanym sygnałem na tranzystory końcowe i ten sposób modulacji nie wymaga albo skomplikowanych filtrów na wyjściu albo nie potrzebuje ich wcale!
Tu jest fajny dokument na ten temat:
https://www.ti.com/seclit/ml/sszp407/sszp407.pdf