Rozmawiałem z Mateuszem w tej sprawie jakiś czas temu i wydawało mi się także że coś nie tak jest z szczeliną pomiędzy prowadnicą i rolką (zbyt duża w porównaniu do innych Sankyo) . Wychodziło mi na to że rolka jest minimalnie mniejszej średnicy. Ale może to i złudzenie, watro było by zmierzyć lub podłożyć inną i wtedy przetestować.
Problem jest taki ze zmierzeniem, ze założoną trudno zmierzyć ze względu na osłonę. Jak sprawdzałem suwmiarką to wychodziło ok 10mm, ale to nie jest miarodajny wynik, bo nie jestem pewien czy całą rolkę złapałem. Nigdy nie ściągałem rolki więc nie wiem jak się za to zabrać. Tym bardziej jak to później złożyć i ustawić. Dlatego nie ruszałem, żeby wyczerpać inne możliwości.
Jak rozbiorę i nie dam rady złożyć to wyślę do Mateusza ;) Zaoferował mi pomoc gdybym sam nie dał rady. Choć bardzo bym chciał się nauczyć.
No i ta praca rolki to punkt wyjścia do dalszych prac, czyli sprawdzenia czy obroty się nie zmienią jak zacznie pracować lewa rolka no i kalibracja nagrywania, bo tu jest coś rozregulowane.