Audiohobby.pl

Klipsch

• Gość
21-08-2009, 21:27
Mugwumpy lepiej smakują wisząc do góry nogami ;)

• Gość
21-08-2009, 22:47
rozumiesz?  się chłopaki przyzwyczaili jak krowy doić i stąd moja interwencja.

__kot__

• 724 / 6107
  • Ekspert
21-08-2009, 22:49
No dobra - ja jestem najwyraźniej poważnie ograniczony umysłowo i dalej nie rozumiem...
Wyjaśnij łopatoligicznie proszę

http://stereo-underground.pl

• Gość
21-08-2009, 23:30
musisz najpierw rozpoznać co Cię tak denerwuje, wkurza po prostu....  póżniej sam sobie dasz radę ;-)

__kot__

• 724 / 6107
  • Ekspert
22-08-2009, 10:41
ale mnie nic nie denerwuje przeciez - spokojny I szczesliwy zywot wiode... I dalej nie wiem o co chodzi z tymi poprzednimi wpisami
http://stereo-underground.pl

AmAdeuz

• 44 / 6102
  • Użytkownik
03-01-2010, 21:39
Jak myslicie, jakie sa/moga byc granice w metrazach dla Cornwalli III oraz Heresy III? W kwestii pierwszych chodzi mi o minimalny metraz w jakim to moglo by zagrac (bo to polska wlasnie), w przypadku drugich - w jakich pomieszczeniach komfort sluchania mieliscie najlepszy? Dodam ze czesto napotykam na opinie iz Heresy III nie maja takiej rozpietosci basu jak poprzednie wersje. Pytam bo trudno mi odniesc te konstrukcje do wspolczesnych kolumn, dobre/zle ustawienie potrafi dramatycznie zmienic caly przekaz...  

lancaster

• Gość
03-01-2010, 22:35
Amadeusz powiem tak....jak masz miejsce to bierz Cornwalla.
Extra czytelnosc calego pasma przy niskich poziomach głosności, naturalne reverby. Instrumenty z naturalnym body i ogolna wizualizacja zarówno w Heresy jak Cornwall na niemal podobnym poziomie.
Niemal bo w Cornwall nie ma tematu, ze bas jest cos nie ten teges(deko mniejszy). Dla mnie cornwall sluchany u magusa to zwyczajnie jedna z prawdziwiej brzmiacych konstrukcji w skali bezwzglednej. Heresy przez szczupleszy bas grają mniej pelnym z "body" dxwiękiem, ale szybkosć, obecność i ogólny fun jak dla mnie podobny...ale i tak pamietałbym caly czas bas z Cornwalla :)....i do tego jaki bas !
U znajomeg połaczenie Heresy z SV 2A3 i gramofonem daje efekt, ze nic tylko sluchac...nie wiem czy calosciowo nawet nie lepszy efekt dalo polączenie cornwalla z MF A1 i DVD ...bezposrednio nie porownywałem, ale i subtelności i potężne(w pełnym tego słowa znaczeniu, a nie z jakiejs pierdziawki z 15cm średniotonowym + 2 18cm wooferki) sklady, fortepian, gitara, trąbki(żywioł)timbre wokali. Bez kompresji, naturalna dynamika, emocje...coś mnie ponioslo dziś :)
...ale tak one grają - bardzo naturalnie i fajnie zarazem.

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
03-01-2010, 22:42
AmAdeusz

u mnie Cornwall gra na 20 m2 w kwadracie

nie męczę się :)
Odszedł 13.10.2016r.

reactor

• 1649 / 5546
  • Ekspert
03-01-2010, 23:06
 à propos głośników tubowych voila! http://www.avantgarde-acoustic.de/galerie_ansehen.php  tak wyglądają systemy klientów firmy avantgarde-acoustic.

..d_b..

AmAdeuz

• 44 / 6102
  • Użytkownik
04-01-2010, 09:02
No wlasnie bede w jakiejs tam, (moze niedalekiej) przyszlosci mial do dyspozycji 25m2, ale na razie 16. Jak wiesz Lancaster mam argosy i nie chce sie ich pozbywac, takze nie tu problem. Ostatnio bylem na koncercie (rockowym) w klubie i z tego punktu widzenia dzwiek w domu jest zbyt piekny? Chcialem ugryzc temat z innej strony troche. Wiec z puntu 16m heresy, z 25m cornwalle... mala zagwozdka.

lancaster

• Gość
04-01-2010, 09:54
Amadeusz, Argosy są całkiem OK. Uczciwie zrobiona paczka, al....dla poszukiwaczy 600konnych bryk Paul przygotował oferte nie do przebicia w tym segmencie cenowym:)
Oczywiscie design na bok, ale nie o to w tej zabawie chodzi....choć znam kilka osób ktorym paczka tej konstrukcji zdecydowanie odpowiada....w sumie....:)

AmAdeuz

• 44 / 6102
  • Użytkownik
04-01-2010, 10:17
Taki design w mojej subiektywnej ocenie to jest cos pieknego, jak wszystkie stare altec\'i, jble i cala reszta szaf i szafeczek z lat 60/70...  jeszcze poszperam w sieci. Moze na forum klipscha znajde jakies podpowiedzi. Bas basem, czytalem ze cornwalle procz roznicy w dolnym zakresie maja bardziej otwarta/selektywna srednice w stosunku do heresy, tylko tyle lub az tyle. Byly jeszcze glosy o zestawieniach heresow z sub\'em no i tu tylu przeciwnikow (raczej teoretycznych) co goracych zwolennikow dla ktorych to byl strzal w dziesiatke.  

Bacek

• 2414 / 6101
  • Ekspert
04-01-2010, 10:33
Cornwalle nie mają przewalonego basu i są dość kierunkowe (jak to tubki) więc i w mniejszym metrażu też nie powinno być problemów. Problemem może być z fizycznym zmieszczeniem tego w pokoju (w zależności od tego ile masz tam jeszcze gratów). W trochę mniejszym rozmiarze możesz próbować zmieścić tam Chorus. Wersja I była projektowana jako kompaktowy Cornwall.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Prawdziwa głupota za każdym razem pokona sztuczną inteligencję.
ali baba and the forty thieves
Ali Baba and the Forty Thieves
Ali Baba and the FORTY THIEVES
ALI BABA AND THE FORTY THIEVES

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
04-01-2010, 10:38
w Stanach Cornwalle są często pakowane do bardzo małych pomieszczeń - na oko to nawet 12 m2 (zazwyczaj sypialnie :) )

ja bym się nie odważył, ale właściciele nie narzekają (a często mają jeszcze na podmiankę w podstawowym systemie Heresy jako tyły w kinie domowym)

więc tak jak mówi Bacek, w 16 m2 niekoniecznie musi być źle
Odszedł 13.10.2016r.

Bacek

• 2414 / 6101
  • Ekspert
04-01-2010, 10:50
>AmAdeuz

Nie wiem czy rozważasz zakup nowych paczek czy z drugiej ręki.
Jeżeli używki to ja rozglądał bym się na Cornwall I a nie III. Jedynka ma taki sam set driverów jak w LaScali i KHornie w III dali już inne. No i I słuchałem i było fenomenalnie.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Prawdziwa głupota za każdym razem pokona sztuczną inteligencję.
ali baba and the forty thieves
Ali Baba and the Forty Thieves
Ali Baba and the FORTY THIEVES
ALI BABA AND THE FORTY THIEVES