Cypher, w skali absoutnej wiadomo ze zawsze cos tam sie znajdzie, ale odsluch nie skierowany na krytyke jest bardzo wciągajacy.....mialo być jednak o minusach :) ...
...bas we forte mogłby byc lepiej kontrolowany(pisze to w ontekscie Heresyw ktorych jest pod tym względem znakomity - spokojnie Heresy też nie maja samych plusów przeciez...tak to tylko w recenzjach prasowych:))
Tak więc basowi pisząc o tym co w tej chwili slychać z Forte brakuje nieco rozwibrowania.
Przyczyny mogą być rożne a przemiany trwają :) Postawi sie kolumny na kolcach, cokól zasypie piaskiem...drewniana podloga i kolumny stojące bezpośrednio na nie to nie jest pewnie to co spreżyna basowa lubi najbardziej.
Dla jasności - wiekszosć kolumn gra w tym zakresie mniej przekonująco....ale wiem ze w ramach Klipscha mozna jeszcze lepiej :)
Saby...no coż....dobre sa :) Po raz kolejny potwierdza sie znakomity słuch Łukasza.
Jacek mial tak jak pisze uwagi do niektorych innych rzeczy, ale ja mysle ze to bas wlasnie nco rzutuje na calosć i po jego pewniejszym opanowaniu reszta przestanie delikatnie skręcać w stronę klasycznego audio i w pelni się otworzy....naturalnosć Saby jest znakomita i nie ma co ukrywać latwo pola nie odpusci :)
Swoja drogą ciekaw tez jestem nowych tweeterów(tytanowych) ktore prwnie niebawem dojadą.