Witam .
Posiadam wzmacniacz Crown XLS 402 , chcę podłączyć go w mostku , problem w tym iż nie wiem jak połączyć go na wejściu , bo z tego co czytam i wiem potrzebne jest odwrócenie fazy ! Czy ktoś może wie jak to zrobić ? Jak zrobić taki przewód ?
Chcę by był z RCA na XLR , nawet nie wiem jaki kabel użyć można , a boje się uszkodzić go!
W instrukcji piszą że można kupić przewód "y" soliter z odwróceniem polaryzacji ?
Szukałem takiego przewodu ale tego dużo i nie wiem jaki to , bo nie mogę znaleźć nic z tym co piszą ze zmianą polaryzacji .
Sprzecznie z tym co pokazują na tym rysunku z instrukcji to sygnał brany z jednego kanału o rozdzielony na dwa na końcówkę mocy . Oczywiście nie wiem czy dobrze rozumem ten schemat połączenia .
Czy tak podłączony działał by prawidłowo, bez ryzyka uszkodzenia ?
Zamieściłem ten fragment z instrukcji obsługi .
I jeszcze jedno , gdy podłącze głosik który ma impedancję jako 4 omy to wzmacniacz będzie bezpieczny ? Niby w instrukcji piszą że pracuje od 2 do 8 om .
Pytam bo gdzieś szukając rozmawiania "przewinęło się " że taki wzmacniacz wtedy będzie pracował na 2 omah. Sam nie wiem co o tym sądzić ?