Witam.
Na tym leśnym wygnaniu zaszalałem żeby coś się zaczęło dziać i wpompować sobie nieco adrenaliny do krwiobiegu. Myślę że trafiła się okazja którą nie jeden z Was Koledzy, nie przepuściłby.
To słynny Revox B-215. Co do jakości dźwięku to opinie i zdania są podzielone. Ale tak naprawdę to nikt z nas nie słyszał takiego grającego zaraz po wyjściu z fabryki. Teraz po tak długim czasie jego muzykalość mogła zmienić się na jego niekorzyść, co dopiero ocenię( i nie tylko ja) jak ten egzemplarz trafi na mój domowy regał. Dodatkową atrakcją to zestaw 10-ciu zafoliowanych kaset dołączonych do sprzętu, pilot i oryg.instrukcja obsługi wraz z dowodem wykonania przeglądu serwisowego za nie małą kasę. To wszystko od pierwszego właściciela za 735 CHF.
Fascynujący jest w tym decku mechanizm. Kiedyś przeczytałem w necie że może pracować bez przerwy przez okres 50-ciu lat. Align to też funkcja która skalibruje taśmę w całości oprócz azymutu. Muszę się przyznać że bardziej od samego magnetofonu interesowały mnie kasety,których nigdy nie miałem i nie widziałem na oczy. Miałem już dwie szt. tego B-215 i mile je wspominam. Więc poszedłem na całość...)) Niestety, coś z mojego stada odpadnie. Już w NAD-zie 6340 nie zrobię podświetlenia kasety. C-4 też będzie cieszył inne oko niż moje. BX-125E także. Takie życie...))
Poniżej oryg.opis oferty sprzedawcy:
This Revox B215 Cassette Deck is technically as well as optically in superb condition.
It was completely overhauled in 2006 by Mr. Di Benedetto "Revox in Perfection" in Regensdorf/Zürich. It has been used very little since then.
A Revox B208 remote control, the owner’s manual and the AC power cord are included.
I'm also including 10 TDK MA-XG90 cassettes (NOS).
The B215 is designed for 100-240V 50/60Hz. It is set now at 240V.
Although I don't have the original cardboard case, it will be thoroughly and safely boxed.
Revox B215 - demo:
It is a nice short YouTube demo. It is not my video, the B215 you see is not the one I'm selling.
Wybaczcie moją nieskromność ale nie wytrzymałem żeby się trochę nie pochwalić.