Żyje już trochę na tym świecie i widzę,że wszystko idzie według planu.Dzisiejsi ludzie są już inni ,niż kiedyś.Dobre stare sprawdzone pomysły poszły w kąt.Nie jestem żadnym wrogiem postępu,ale wkurza mnie ,jak nowinki techniczne służą do degradacji poziomu życia.Produkujemy śmieci i to jest fakt.Coraz więcej zakazów i ograniczeń.Coraz wyższe podatki.W efekcie kompletny brak czasu na spokojne słuchanie muzyki.Na to mogą sobie pozwolić bogaci,co nie pracują.Reszta nie ma nawet czasu by się zastanowić ,gdzie się tak spieszy.
Kiedyś wszyscy moi znajomi mieli w domu sprzęt do słuchania muzyki.Różnej jakości,ale mieli.Sporo z nich posiadało sprzęt hi fi.Teraz posiada go kilku,podobnie zakręconych jak ja.I to jest sprzęt sprzed lat.Wysokiej klasy,ale nie nowy.Planowane stworzenie tzw:nowego człowieka idzie pełną parą.Znalazłem ostatnio informację,że ośmiolatek sprzed trzydziestu lat odpowiadał inteligencją ,dzisiejszemu czternastolatkowi.Efekty widać gołym okiem.Nawet filmy z you-tube,które jeszcze kilka lat temu można było komentować ,teraz mają komentarze zablokowane z powodu zalewu głupoty.Producenci uważają,że sprzęt,który sprzedają odpowiada poziomowi odbiorców.I w większości się to zgadza.Porządnie zaprojektowany i zbudowany sprzęt stereo się kończy,bo po prostu nie ma już kto go kupować.