Właśnie zmontowałem klona EAR 834P. Jest to zestaw z e-bay - gotowa płytka + części.
Montaż jest dosyć prosty i nawet nie elektronik, taki jak ja, bez problemu da sobie z tym radę.
Do tego dokupiłem transformator u Ogonowskiego (bardzo fajnie wykonany moim zdaniem), 4 wtyki RCA, wtyk kolumnowy na uziemienie, tymczasową obudowę z drewna, wskaźniczek i kilka innych dupereli. W środku na razie są zamontowane najtańsze lampy JJ ECC83 S i na razie się wygrzewają. Obudowę machnąłem lakierobejcą, bez jakiegoś specjalnego pitolenia się czyli pędzlem.
Moim zdaniem klon EAR gra conajmniej ciekawie a chwilami bardzo dobrze. Lampy JJ należą raczej do tych bardziej chudych i analitycznych ale dam im czas na wygrzanie zanim zacznę eksperymentować z innymi lampami.
Generalnie złożenie czegoś takiego to sporo frajdy a i efekt całkiem fajny.
P.S. Obudowa jest z drewna więc nie jest ekranem. Jest mały "hum", który nie przeszkadza przy słuchaniu muzy. Jeżeli będę się nudził do walnę do środka ekran z miedzi ale na razie odpuszczę. W necie widziałem kilka tego typu aplikacji w których zasilanie było w oddzielnej obudowie a i tak "humiło" więc stresu nie ma.