Nie kazdy telefon musi sie sprawdzic w roli xrodla dxwieku "audiofilskiego" systemu, ale tak jak Gustaw napisal backowy akurat w danym systemie wypadl nie gorzej od DAC Chprda - moim zdaniem mial nawet ciut bardziej zroznicowane barwy, czyli rejon dosc istotny dla przecietnego audiofila.
Pozostale smartfony wypadly slabiej, da sie z tym życ :-)
no to teraz moja brednia ;-) sprzed lat
"Może tylko króciutko. Spotkanie u marcowa jak zwykle super pod względem towarzyskim. Dzięki za miłe popołudnie i wieczór.
Ze wszystkich źródeł mi osobiście do gustu najbardziej przypadł w danym systemie Samsung Backa.
Ma wbudowany tryb NOS - szajba kompletna. Jedyny minus to nie udało się go podpiąć bezpośrednio do końcówki Chorda, bo raz że poziom sygnału był za mały (bez preampa nie da rady) a dwa, ze w takim podpięciu (średnie poziomy głośności do uzyskania) słychać było lekki przydźwięk (na ucho jakieś problemy z masą).
System odsłuchowy: Zoller Metropolis - Chord - telefony/Benchmark/Chord+AVM
Dość powiedzieć , ze po zmianie z DAC-a Chorda na telefon miałem wrażenie że POPRAWIŁA się barwa. Pisząc poprawiła mam na myśli ze dostała jakby kilka odcieni więcej. Nie było żadnego wrażenia stępienia dynamiki czy definicji. Fakt, ze dobrze by było posłuchać tego dłużej, ale pierwsze wrażenie super. Reszta sprzętu telekomunikacyjnego w sumie OK, ale nieco(albo bardziej nieco) ustępowała backowemu Samsungowi.
Kto miał okazję posłuchać DAC-a Chorda wie, ze jest realnie bdb....co powiedzieć o telefonie ???"
discomaniac, dla porządku dodam tylko że szkoda ze nie ujawniles na spotkaniu.
Kazdy ma prawo do wlasnej opinii, pofatygowales sie na miejsce i sprawdziles, to na prawde milo.
a tutaj kolejny cytat ze mnie, żeby nie było że telefon rozjechal wszystko i w kazdej konfiguracji :
"Telefon korzysta z karty pamięci, a wiec odpadają standardowe błędy odczytu transportu CD - plus dla telefonu.
W telefonie mamy zrealizowaną ultra krótką ścieżkę sygnałową :-)
Mimo wszystko taka np. Wadia 16 zagrała słyszalnie lepiej. "
i czysto techniczny wpis szczesliwego wlasciciela telefonu dysponujacego Hi-Endowymi mozliwosciami dxwiekowymi - backa :
"Co do technikaliów Galaxy miał zaaplikowny VooDoo sound fix v10. Jego podstawowy feature to wyłącznie regulacji głośności w domenie cyfrowej (z daca i cyfrowego mixera wychodzi sygnał o maksymalnym poziomie) a włączenie analogowej regulacji głośności (która i tak była ustawiona na 0dBa), oraz wyłączenie DRC i NG podczas pracy playerów (bez czego poziom dźwięku pływa i dynamika pada na twarz) Poza tym włącza jakieś dodatkowe triki z obsługą jitera w codecu, 128x oversamplingiem (wyłącznie tego raczej nie daje NOS ale pewnie jakiś niższy oversampling ale tego jeszcze się nie dogrzebałem)"