Audiohobby.pl

Magnetofon

Macio4ever

• 238 / 118
  • Aktywny użytkownik
28-04-2025, 22:57
Jest w czym wybierać :)

Hammer

• 5093 / 2662
  • Ekspert
29-04-2025, 08:01
ciekaw jestem tych rolek na mosiądzu no i czy zębatki będą działać sensowny czas.

AUDIOTONE

• 10354 / 6201
  • Moderator Globalny
29-04-2025, 20:37
Te na "brązie" są ponoć niezłe. Ale maja trochę za szeroką tą boczną warstwę. I trzeba lekko szlifować. Widziałem także wiele razy że ludzie stosują je z powodzeniem. ;-)
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Wojtek.

Hammer

• 5093 / 2662
  • Ekspert
29-04-2025, 22:15
a czy smarować czymś oś czy raczej nie ? bo zazwyczaj to stalowy sztyft jest?

Płaciłem po dychu sztuke, więc tanioooo
zwykłe rolki wychodzą po 2 ciaki, a zebatki po dychu....
Teraz można się serwisować w takich cenach
« Ostatnia zmiana: 29-04-2025, 22:20 wysłana przez Hammer »

Macio4ever

• 238 / 118
  • Aktywny użytkownik
Dzisiaj o 00:05
ciekaw jestem tych rolek na mosiądzu no i czy zębatki będą działać sensowny czas.

Mi nie przypadły do gustu, raz że mosiądz, a nie brąz więc większe opory dwa moje wydawały dźwięki ocierania i były ciut za szerokie (przerabiałem w wątku KA-5ES). Być może zależy od konkretnej sztuki.
No chyba, że źle widzę na zdjęciu i są na brązie, tylko wtedy powinny mieć wstawkę z tworzywa aby olej nie uszkodził gumy

Hammer

• 5093 / 2662
  • Ekspert
Dzisiaj o 06:52
po to się kupuje tanio żeby sprawdzić, zresztą to samo sprzedają za pierdyliard na naszych portalach......
Na razie na rolkach się nie zawiodłem od chińczyków, taką białą zamontowałem ponad rok temu do TCK 690 i parametry WF ma tak samo jak z oryginału.....
Do Technicsów kopiarek zamonowałem te z ośką i piknie działa
Te chińczykowe wszystkie jednak mają mniej gumy niż oryginały, ale patrząc na cene można co rok se wymieniać nawet...... hehehehhe

Oczywiście mówię zwykłych kaseciakach a nie o "audiophilskich"

Macio4ever

• 238 / 118
  • Aktywny użytkownik
Dzisiaj o 12:02
po to się kupuje tanio żeby sprawdzić, zresztą to samo sprzedają za pierdyliard na naszych portalach......(...)

Oczywiście mówię zwykłych kaseciakach a nie o "audiophilskich"

Słuszna uwaga, już się więcej nie natnę :)