Myślę, że trzeba zdobyć instrukcję użytkownika od jakiegoś innego modelu DAT (do D-500 brak), który ma taki przycisk i po prostu przeczytać jak dokładnie działa. Tylko tam może to być dokładnie wyjaśnione. Poczytałem jeszcze katalogi producenta, ale też opis jest dość pobieżny.
Tłumaczenie zaznaczonego fragmentu z automatu:
Jak widać, D-500 ucieleśnia wysoce zaawansowaną technologię audio i cyfrową, a jednocześnie jest niezwykle łatwy w użyciu: Zapis i odtwarzanie TOC (Table of Contents) sprawia, że DAT jest tak łatwy w obsłudze jak płyta CD. Na początku "wbijasz" na taśmę informacje (ilość utworów, czas rozpoczęcia każdego utworu itp.), a następnie na podstawie tych informacji możesz sterować odtwarzaniem. TOC pokazuje również na wyświetlaczu DAT całkowity czas odtwarzania, długość każdego utworu itp. "High-speed Al search" pozwala usłyszeć każdy utwór niemal natychmiast, gdziekolwiek znajduje się on na taśmie. D-500 wykorzystuje informacje TOC zapisane na początku taśmy i wyszukuje lokalizację żądanego utworu lub segmentu z niewiarygodną 300-krotną normalną prędkością lub podwójną prędkością w trybie LP (Long Play). Innymi słowy, "szybkie wyszukiwanie Al" jest najbliższe losowemu dostępowi.
Jutro będę miał dostęp do hifiengine to popatrzę, bo dzisiaj mi limit 3 pobrań minął :)