W moim M-95 zrobiłem prostą modyfikację wg zaleceń Aleksa Nikitina z firmy A.N.T. Audio, ale w dalszym ciągu szału nie było.
Stanisławie, nie mylą się tylko i wyłącznie ci którzy nic nie robią. Wiele razy tu wszyscy pisaliśmy i będziemy pisać "stare to dobre, wino i skrzypce", a wartość muzyczna takiego sprzętu zależy od używania przez poprzednich właścicieli, warunków pracy, ilości przepracowanych godzin itd.
No fajny jest RS-9900US. 160 elektrolitów do wymiany, ponieważ
Wyrazy współczucia, koszt niemały, a jeszcze nie Twój. Ale poobcować warto.
Pisałem niedawno o zakupie taśm Quantegy467 do cyfry na takich wielkich 14" szpulach. Nawinąłem ją do jednej pustej kasety po SVHS i nagrałem po optyku na tym swoim alesis adat xt20, qurde, jest potencjał. 18b/48kHz przy zapisie i 20b/48kHz przy odtwarzaniu kładzie wszystkie "empetrujki", nawet najlepiej nagrane jakie dotąd słuchałem. Dużo mu brakuje do dwuśladów (revox, tascam itp), ale jest blisko poziomu DSD, DVDAudio. Na chromie tego nie słychać, a na żelazie jest fajnie, brak cyfrowej maniery. Co prawda pasmo tnie się powyżej 22kHz, ale jest wporzo, do nietoperza brakuje mi sporo, zapewniam. A i jeszcze jedno, oddaje to co mu się zapoda, taki "audiodrut", to dla mnie jest najważniejsze.