Audiohobby.pl

Magnetofon

gotyk1

• 1310 / 6533
  • Ekspert
22-02-2017, 21:51
A czy ten wynalazek w ogole jest tak duzo lepszy od innych deckow? Sa osoby tutaj, ktore go mialy, wiec niech napisza pare slow. Brzydota na starcie oczywiscie dragon wygrywa

AUDIOTONE

• 11309 / 6485
  • Moderator Globalny
22-02-2017, 21:55
Nano masz pełna skrzynkę i nie mogę wysłać wiadomości...  :)

Gotyk ten dragon jest oczywiście w cenie dość umiarkowanej jak na obecne realia. Bo ceny po za granicą polski już dawno osiągnęły pułap 1500 funtów. I znaleźć coś poniżej czasem graniczy z cudem. Tylko tak jak pisze Artur za co płacimy? Za magnetofon tak za magnetofon. Nawet kilkanaście lat temu nikomu się nie śniło że będą aż tak drogie. Bo jakieś 8 lat temu miałem swojego kupionego za sporą jak na owe czasy kwotę 580 funtów. Po czym sprzedałem z powodów finansowych po kilku latach za cenę okazyjną 750 funtów. Czyli jak bym wiedział ile podskoczy do góry to w życiu bym go nie sprzedał... A poza tym to modele zx 7 i 9 graja lepiej od niego. tak jak i wiele innych magnetofonów za mniejsze obecnie pieniążki . Ale "kult dragona " pozostał ...
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Wojtek.

nano

• 9079 / 5638
  • Ekspert
22-02-2017, 22:45
potwierdzam  7       naki  jest akustycznie  lepszy

co do
yamaha k-850
pare slow na zakonczenie

1  nie  maluje muzy    !!  czyli nie czekam na nastepny utwor z niecierpliowoscia jak to ma w kanwood kx880hx miejsce  :-)   czyli gra bardzo poprawnie   .. gra szeroko   co tez moze sie podobac  no oki  podoba sie ..!
2  ma bardzo dobry bas    co nie jest dla yamahy typowe   np  kx 1000  jest basowo  gorszy od niego
aa   nie gra jak technics  trzymajac wsio w kupie  ( jak tez wiekszosc  yamah )   850  troche pozwala  pouciekac muzie
jak piesek na spacerze ... na pare metrow  oki a potem do pana wroc ..
3 "Fucus"  przycisk  jakby  wycisza  wysokie tony
4  ma tak fajny wyglad  ze wszystko trzeba jaj wybaczyc  :-)
5  pelno gumowych oponek naciaganych sprezynami  co robi go  bardzo trudnym w service  ..
6  nie lubi przez   te gumki  / sprezynki  kaset  ktore  ciezko chodza !   po prostu  jest delikatna  ta yamaszka :-)
   trzeba by bylo wsio wymienic ... a jak wiecie sprawa na pare weekendow by byla   :-(
7 ma bardzo dobre wyjscie na sluchawki na serio b b  dobre  moze nawet najlepsze jakie slyszalem do tej pory
  tylko duale c  844    839   moge z tym wyjsciem porownac
« Ostatnia zmiana: 23-02-2017, 22:46 wysłana przez nano »

artekk

• 1762 / 6532
  • Ekspert
24-02-2017, 10:16
Co tu taka cisza, chyba dawno takiej nie było :) czyżby wszyscy słuchali swoich magnetofonów ?

Mnie bardzo pozytywnie zaskakuje maluch Tandberga, coś jest w tym dźwięku, że chce się słuchać.
Analogowa Grupa Wywrotowa. Arturo

nano

• 9079 / 5638
  • Ekspert
24-02-2017, 10:23
tak tak   ja  slucham ...  musze troche wypoczac ..  mam zamowione czesci  z bialorusi  to potrwa
wykorzystuje  wiec okazje

tak nie na temat
tu dosc duzo  kolegow z Czech  czyta co piszemy ..
wiem tylko  bo dostaje maile  :-)    to tak nie na temat

zapodam fotki mojego tandberga
przyznam ze go nie slucalem  jakies 2 miesiace
« Ostatnia zmiana: 24-02-2017, 10:28 wysłana przez nano »

kaczor666000

• 83 / 3326
  • Użytkownik
24-02-2017, 10:28
wkoncu wrucil pionner ct 900 s a tu stare sprzeglo i rolki zostalo wymienione paseczki tez  i slucham muzyczki wlasnie

nano

• 9079 / 5638
  • Ekspert
24-02-2017, 10:29
kacz

super  fajna fotka dzieki

kaczor666000

• 83 / 3326
  • Użytkownik
24-02-2017, 10:34
niewiem jak chodzilo to sprzeglo peklo w jednym miejscu  ale teraz noweczki sa az oko ciesza

kaczor666000

• 83 / 3326
  • Użytkownik
24-02-2017, 10:51
a tak w srodku sie prezentuje

jmaciek

• 393 / 5488
  • Zaawansowany użytkownik
24-02-2017, 10:54
Co tu taka cisza, chyba dawno takiej nie było :) czyżby wszyscy słuchali swoich magnetofonów ?

Nie słuchają tylko w polu robią :-).
Siedzę nad poniższym mechanizmem i naczytawszy się o nim w InterNecie zastanawiam się: uda się czy się nie uda?
Eh, chyba już za stary robię się aby po polu minowym łazić...

tu stare sprzeglo i rolki zostalo wymienione paseczki tez  i slucham muzyczki wlasnie

Jednak mam nadzieję, że i ja dojdę do tego etapu - jakby co to trzymaj namiary gdzie można w częściach podesłać taki mechanizm do złożenia...

Zapytam przy okazji - potrzebuję pierścień ozdobny (obrączkę) na gniazdo słuchawkowe - ma ktoś może jakiegoś dawcę z tą ozdobą?

artekk

• 1762 / 6532
  • Ekspert
24-02-2017, 11:22
Siedzę nad poniższym mechanizmem i naczytawszy się o nim w InterNecie zastanawiam się: uda się czy się nie uda?

kurczę, co się nie uda, jak się uda :) mam dwie lewe ręce i już cztery Reference Master'y zrobiłem.

nano, piękny Twój "leżaczek" jest. Mnie brakuje jednej stópki i trochę się telepie przy obsłudze klawiatury.

kaczor666000, dobra robota, teraz Pioneer jak nowy, pośmiga długo. Mnie też rolki w CT-979 czekają, ale tyle się ostatnio dzieje, że deck musi uzbroić się w cierpliwość i poczekać na swoją kolej.

nano

• 9079 / 5638
  • Ekspert
24-02-2017, 11:24
i weszlismy na tamt  pioneer-ow  o kur
ja spadam

a ja go tak za zywota pociegnalem za gumki do gory az portki sie podniosly
a on krzyknal   ALA    i popuscil
ale bez gumki sie nie chcial latac
wiec  gacie  znow ogumowilem  :-)
« Ostatnia zmiana: 24-02-2017, 12:43 wysłana przez nano »

jmaciek

• 393 / 5488
  • Zaawansowany użytkownik
24-02-2017, 12:43
kurczę, co się nie uda, jak się uda :) mam dwie lewe ręce i już cztery Reference Master'y zrobiłem.
Dzieci klepią pacierze aby się udało bo mi trochę wiary brak - to przecież 'Reference Master' który potrzebuje specjalisty a tu taki prostak techniczny się do niego bierze...
A pamiętasz może czy od dostania się do kwadratowego paska odpowiedzialnego m.in. za otwieranie kieszeni to dużo pracy jeszcze jest aby dostać się do 2 pasków na kołach zamachowych? Bo zastanawiam się czy warto to robić biorąc pod uwagę potencjalne problemy ze złożeniem mechanizmu. Słabo otwiera kieszeń za to dobrze odtwarza - choć jeśli mam już wszystko na stole to może profilaktycznie już wszystko wymienić - z drugiej strony jeśli to przyniesie więcej kłopotu niż korzyści to może sobie odpuścić i usprawnić tylko to co mu obecnie dolega?

nano

• 9079 / 5638
  • Ekspert
24-02-2017, 12:54
popatrz pod koniec  filmu

tam dokladnie pokazalem ze sa odpowiednie oznaczenia !!!!
dziureczk i wyzlobienia
nie wolne je przekrecic

tu pod koniec  innych moich wypocin  tez widac   gdzie sa te  oznaczone punkty

--

jade w srode   wypenic bagaznik
ale nic ciekawego
onkyo ta-2500

czyli cos co juz bylo i znow nie bedzie o czym gadac

artek z dolu dobrze pisze    :-)
« Ostatnia zmiana: 24-02-2017, 13:25 wysłana przez nano »

artekk

• 1762 / 6532
  • Ekspert
24-02-2017, 13:09
Maciek,
jedynym problemem jest ewentualne przestawienie koła z krzywkami, ale możesz sobie zrobić znaki, zresztą oryginalnie Pioneer też zrobił. Na bliźniaczym forum GMark dokładnie opisał i załączył zdjęcia, co i gdzie ma się zgrywać.
Mnie za pierwszym razem to kółeczko się przestawiło, ale ustawiłem korzystając z opisu GMarka, w pozostałych deckach już uważałem i poszło idealnie.
Sama wymiana pasków jest łatwa, szczególnie pasków kół zamachowych, dostęp jest bardzo dobry i trwa to dosłownie chwilkę.
A jak z idlerem ? Magnetofon dobrze przewija, idler nie hałasuje przy odtwarzaniu ?