jak wspominałem glowica stykała się z krawędzią "swojej" szczeliny w kasecie, dzwoniłem do sprzedawcy z zapytaniem o problem - gosc stwierdził, ze wie o co chodzi bo miał podobne problemy ze sprzedwanymi przez siebie gx75, ze to się przesuwa gdy kurierzy nawalają paczkami i zazwyczaj generuje to podobny problem w Akai 65 - 95. Przesuwałem głowicą przepychając ją troche na siłe, wystarczyły dwie próby. Ona tam juz w tej dobrej pozycji została. Przynajmniej na razie. Niezależnie dam decka do przeglądu w serwisie w Wawie na Mokotowie. Podoba mi się..ma to drewno po bokach wręcz idealne, nawet na kantach nie przytarte jak to zazwyczaj bywa. Deck wyglada jak nowy.Mam nadzieję, że uda mi się wycisnąc z niego odpowiednio duzo pod względem muzycznym. Na razie gmera w kasetach chyba dobrze - nie mam żadnego porównania bpo nie słyszem decków 15 lat :). Ostatnio stałem sie posiadaczem amplitunera Marantza 2225 sprzed 40lat i odpadłem jak on gra. Deck jest dopiero drugim nabytkiem vintage i ma wspólpracować w ospbnym pomieszczeniu z dobranym pod niego wzmacniaczem.
I tu zastanowienie - jaki wzmacniacz zagra dobrze z gx65 ?