Radmar
Pewnie masz już wykupiony karnet na zakupy u kolegi.
Widać ustawiłeś się po wszystkie decki. Na takie których jeszcze nie kupił też ?
To może i 555 technola, swój zostaw na części a weź tego od Wojtka.
Hm. ? (...)
Hehe, no tak, w zasadzie masz rację. Mam u Wojtka karnet na wykup magnetofonów na najbliższe 20 lat. Karnet oczywiście obejmuje również z te magnetofony, których Wojtek jeszcze nie zdążył kupić. :)
Oj tak, "Wojtkowy" RS-TR555 jest dla mnie łakomym kąskiem, ale z tego co mi wiadomo, to jest on niezbywalny i wobec tego mogę się tylko oblizać za jego smakiem i się wypchać. :)
Powiem Ci szczerze jednak, że RS-TR515 chciałbym mimo wszystko zrobić, bo swego czasu solidnie się nad nim namęczyłem, gdyż był to pierwszy magnetofon, w którym zabrałem się za regulację toru prowadzenia taśmy. Było jednak warto, bo odwdzięczył się dźwiękiem na naprawdę dobrym poziomie. Wbrew powszechnej opinii to bardzo fajny magnetofon jak już pisałem w poście wyżej. Fakt, że wizualnie to już może nie to i wyświetlacz już z serii tych niekoniecznie pięknych ale bardzo mi ta "kopiarka" odpowiada. Dlatego będę starał się ją przywrócić do życia. Na razie jest na częściowym etapie rozbierania mechanizmu. Jednak wczoraj zatrzymałem się w pewnym miejscu mając zgryz jak go dalej rozebrać (pierwszy raz rozbieram mechanizm z założeniem powrotnego jego złożenia), gdyż muszę zrobić to tak żeby ponownie działał.
Słynne kółko zębate RDG5772ZC, które po nocach mi się śniło, próbowałem odlewać, drukować a na koniec udało mi się je wymienić na nowe. Nawet teraz na alle jest dostępne i to też nowe. Można bez niego żyć i używać magnetofonu tylko w funkcji rewersu (z tego co pamiętam to wtedy ono nie pracuje) ale co to za życie...
[/quote]
Maciek, dzięki wielkie wielkie za podpowiedź. Zastanawiałem się nawet czy szukać tych kółek z demobilu czy zamówić wydruk 3D. Poszukam na Allegro zgodnie z Twoją sugestią.