Audiohobby.pl

Magnetofon

eMandDe

• 2204 / 3186
  • Ekspert
28-05-2016, 18:38

Dwie sztuki ZXL-1000 Limited???

Żartowałem oczywiście.
A czy ja jestem szejkiem naftowym ? Nawet nie wyglądam jak on !!!

He he he

eMandDe

• 2204 / 3186
  • Ekspert
28-05-2016, 18:41
No Panowie! Nie róbmy w sieci burdelu. Chociaż może źle to sformułowałem, bo w burdelu jest czyściutko, ładnie pachnie, fajne panienki i fajna atmosfera :)

Nie wiem, bo nie byłem !!!

eMandDe

• 2204 / 3186
  • Ekspert
28-05-2016, 18:43
Nowe nabytki, stare kłopoty. Zdjęcia mechanizmów będą jak nauczycie się wrzucania odpowiednio nazwanych fotek.

I który lepszy wg Ciebie kendail ?

eMandDe

• 2204 / 3186
  • Ekspert
28-05-2016, 18:44
Wykopki.

To Ty kendail juz nie chodzisz po ziemniaki tylko "na wykopki ?"

He he he

eMandDe

• 2204 / 3186
  • Ekspert
28-05-2016, 19:37
oki

pokaze juz nad czym siedze

to jest ten   wstyd jaki przywloklem
az sie wstydze powiedziec co to
rok 1984
wyprodukowany w Austrii
oczywiscie nie dziala

mechanizm  beeeeee

nano

Przyznaj się. Co to za Philips ?

kendail

• Gość
28-05-2016, 20:31
Dwie sztuki ZXL-1000 Limited???
Żartowałem oczywiście.
A czy ja jestem szejkiem naftowym ? Nawet nie wyglądam jak on !!!
He he he
Na lepszy model naka mnie nie stać a najprostsze modele mają chore ceny na a...o. Handlarze windują ceny i czekają na jeleni.

Wykopki.

To Ty kendail juz nie chodzisz po ziemniaki tylko "na wykopki ?"

He he he
Dzisiaj poszedłem na targ po magnet. O mało nie wróciłem z ziemniakami. Magnetów nie było.

Nowe nabytki, stare kłopoty. Zdjęcia mechanizmów będą jak nauczycie się wrzucania odpowiednio nazwanych fotek.

I który lepszy wg Ciebie kendail ?
Na pierwszy rzut oka denon. JVC jakby bardziej prosty, co niekoniecznie może oznaczać wadę. Jak przyjrzę się bliżej to wtedy przyjdzie czas na ocenę. Fotki będą i to właściwie nazwane!

No Panowie! Nie róbmy w sieci burdelu. Chociaż może źle to sformułowałem, bo w burdelu jest czyściutko, ładnie pachnie, fajne panienki i fajna atmosfera :)

Nie wiem, bo nie byłem !!!
Czas zacząć. Podobnie jak wykorzystywać funkcję edycji wypowiedzi a nie pisać kilku postów jeden za drugim :P
« Ostatnia zmiana: 28-05-2016, 20:36 wysłana przez kendail »

eMandDe

• 2204 / 3186
  • Ekspert
28-05-2016, 20:34
A teraz wyłączamy wszystkie decki i włączamy coś co się nazywa odtwarzaczem obrazu i kukamy na starcie Atletico z Raelem.
Oba z Madrytu i Torresa verte Ronaldo.

eMandDe

• 2204 / 3186
  • Ekspert
28-05-2016, 20:36
kendail

Dzisiaj masz fuchę moderatora co ?

kendail

• Gość
28-05-2016, 20:40
A teraz wyłączamy wszystkie decki i włączamy coś co się nazywa odtwarzaczem obrazu i kukamy na starcie Atletico z Raelem.
Nie przepadam za piłką nożną. Nudne jak flaki z olejem. Lepiej obejrzeć dobry film.
kendail
Staram się Wam delikatnie zwrócić na to uwagę. Wystarczy kilka godzin nieobecności na forum i już kilka stron magnetofonu do poczytania. Trudno też znaleźć konkretną informację z powiedzmy tygodnia jak trzeba przekopać kilkadziesiąt stron. Jako nowa osoba na forum chciałbym przeczytać cały ten temat ale przeraża mnie prawie tysiąc stron w temacie!

AUDIOTONE

• 9890 / 6045
  • Moderator Globalny
28-05-2016, 21:28
Staram się Wam delikatnie zwrócić na to uwagę. Wystarczy kilka godzin nieobecności na forum i już kilka stron magnetofonu do poczytania. Trudno też znaleźć konkretną informację z powiedzmy tygodnia jak trzeba przekopać kilkadziesiąt stron. Jako nowa osoba na forum chciałbym przeczytać cały ten temat ale przeraża mnie prawie tysiąc stron w temacie!

Masz zupełna rację . Co do zdjęć i podpisów to także , bo chaos jest nie miłosierny... Nie można nic znaleźć , nawet wyszukiwarka nic wiele pomaga.

A po za tym to jak dźwiękowo ten JVC ?
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Wojtek.

eMandDe

• 2204 / 3186
  • Ekspert
28-05-2016, 22:00
Nie przepadam za piłką nożną. Nudne jak flaki z olejem. Lepiej obejrzeć dobry film.
kendail
kendail

Jak sie tutaj zarejestrowałem to stron nie było o wiele mniej a wszystkie od początku do końca tj do dnia kiedy zacząłem swoja tu przygodę przeczytałe,

Ksiązki tez potrafią mieć tyle stron.

A tak na przyszłość to lepiej się nie odzywać wtedy starczą dwie strony na rok.

AUDIOTONE

• 9890 / 6045
  • Moderator Globalny
28-05-2016, 22:20
Przyszły dziś paski pomocnicze wybór spory wszystkie o przekroju kwadratowym , będzie na zapas.
Dobrałem się do idler-a od technics-a RS-M265X i oto co zauważyłem oponka zdjęta do zmierzenia . Ale na szczycie widać pęknięcie tej końcówki która dociska sprężynkę od góry. A raczej to powinno być całe , w przeciwnym razie będzie obcierać o silnik co widać na mechanizmie że tak jest. Dalej przewijanie będzie chodzić ciężko i nie zaskakiwać poprawnie . Tylko czym to skleić ? Bo kropelką nie chcę bo pozostawia osady i zbyt rozpuszcza plastik .
A idler-a szukałem w B&Q i nic :( muszę zamówić coś oryginalnego . Nie będę kombinował.
Wojtek.

kendail

• Gość
28-05-2016, 23:00
A po za tym to jak dźwiękowo ten JVC ?

Dzisiaj były porządki: czyszczenie mechanizmów. Jak mechanizm lśni jak sie jaja to wzbudza to trochę moją podejrzliwość. Słuchałem prosto z dziurki i irytujące jest to, że nie ma regulacji poziomu na wyjściu słuchawkowym. Chyba mam serwisówkę to może obniżę poziom na wejście op'ka do słuchawek albo w ostateczności zwiększę rezystory przy gnieździe. Uszy bolą. Mało kaset w trakcie posłuchałem ale raz mnie zaskoczył basiorem, zszedł nisko i z mocą a ja to lubię! Martwi mnie tylko mechanizm. Silnik do capstanu napędza nie tylko 2 koła zamachowe ale też dwa misternie wykonane koła z zębatkami, które służą do przeniesienia siły przełączającej funkcje. W razie padaczki tych zębatek to klapa na całej linii. Drugi silnik zajmuje się nawijaniem taśmy na rolkę przy PLAY i przewijaniem.

kendail

Jak sie tutaj zarejestrowałem to stron nie było o wiele mniej a wszystkie od początku do końca tj do dnia kiedy zacząłem swoja tu przygodę przeczytałe,

Ksiązki tez potrafią mieć tyle stron.
Żebym ja miał tyle czasu to bym przeczytał od deski do deski.

A tak na przyszłość to lepiej się nie odzywać wtedy starczą dwie strony na rok.
Rozumiem. Będę milczał jak starsi mówią.

AUDIOTONE

• 9890 / 6045
  • Moderator Globalny
29-05-2016, 00:14
Dziękuje Ci za króciutki opis :) JVC .
Ja ze swoim nie miałem problemów bo była regulacja głośności . Może słuchawki masz o niskiej rezystancji ?
To może powodować zbyt duży sygnał.

Ja swojej 711-stki nie rozbierałem mechaniki bo działał bez zarzutu , ale pokaże kilka zdjęć środka co kiedyś zrobiłem :

Wybaczcie ale foto głowic i toru przesuwu taśmy było przed czyszczeniem , więc jest tam kurz itp...
Wojtek.

kendail

• Gość
29-05-2016, 00:35
AUDIOTONE :)
Impedancja słuchawek to jedno, a skuteczność to drugie. Moje są wysokoomowe.

Transformator po wpięciu wtyczki do sieci jest cały czas pod napięciem!
« Ostatnia zmiana: 29-05-2016, 00:40 wysłana przez kendail »